1
Květák očistěte od lístků a seřízněte do rovna košťál. Položte na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem, okořeňte ½ lžičky soli, špetkou pepře a pečte 30 minut v troubě na 180 °C.
2
Mezitím na rozehřátém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte nasekaný česnek, nakrájené žampiony a restujte 15 minut. Přidejte ořechy, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete. Dejte do mixéru, rozmixujte, pak promíchejte s čerstvým sýrem a strouhaným parmazánem.
3
Na plech s pečicím papírem rozložte plát listového těsta. Doprostřed položte vychladlý upečený květák. Potřete ho houbovou směsí a pak překryjte druhým plátem těsta. Nechte zhruba 2cm okraje, zbytek odřízněte. Vzniklé okraje k sobě stlačte vidličkou. Odkrojené těsto použijte na libovolné ozdobení. Nakonec potřete rozšlehaným vejcem.
4
Pečte dozlatova 20–30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
1
Květák očistěte od lístků a seřízněte do rovna košťál. Položte na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem, okořeňte ½ lžičky soli, špetkou pepře a pečte 30 minut v troubě na 180 °C.
2
Mezitím na rozehřátém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte nasekaný česnek, nakrájené žampiony a restujte 15 minut. Přidejte ořechy, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete. Dejte do mixéru, rozmixujte, pak promíchejte s čerstvým sýrem a strouhaným parmazánem.
3
Na plech s pečicím papírem rozložte plát listového těsta. Doprostřed položte vychladlý upečený květák. Potřete ho houbovou směsí a pak překryjte druhým plátem těsta. Nechte zhruba 2cm okraje, zbytek odřízněte. Vzniklé okraje k sobě stlačte vidličkou. Odkrojené těsto použijte na libovolné ozdobení. Nakonec potřete rozšlehaným vejcem.
4
Pečte dozlatova 20–30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.