1
Začněte přípravou marinády na maso. Maso opláchněte, osušte, vydatně zakápněte limetkou a nechte odležet. V hmoždíři rozdrťte 4 stroužky česneku a 1 lžíci zázvoru, přidejte koření tandoori masala, půl lžičky mletého římského kmínu a promíchejte.
2
Do větší mísy dejte jogurt, vmíchejte pastu z nadrceného koření a maso nakrájené na větší kousky. Naložené maso nechte odležet v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
3
Maso rozložte do pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
4
Na omáčku oloupejte cibule a nakrájejte je nadrobno. V hmoždíři rozdrťte 4 stroužky česneku a 1 lžíci zázvoru, přidejte indické kari, kurkumu, půl lžičky mletého římského kmínu, chilli a promíchejte.
5
Čerstvá rajčata spařte horkou vodou, zbavte slupky a nakrájejte na kousky.
6
Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Nejprve osmažte cibuli dozlatova, přidejte dobře promíchanou směs koření z hmoždíře a krátce promíchejte s cibulí. Poté přidejte čerstvá rajčata i ty z plechovky včetně omáčky. Promíchejte a povařte asi 10 minut.
7
Vlijte smetanu, promíchejte a krátce provařte na mírném ohni. Dochuťte solí a trochou cukru. Do omáčky dejte upečené maso.
8
Rýži properte pod tekoucí vodou a uvařte se špetkou soli. Na pánvi rozehřejte olej, asi 20 sekund nechte zpěnit koření. Přidejte rýži a povolený hrášek a promíchejte. Rýži podávejte s opečeným masem v omáčce a s čerstvým koriandrem.
1
Začněte přípravou marinády na maso. Maso opláchněte, osušte, vydatně zakápněte limetkou a nechte odležet. V hmoždíři rozdrťte 4 stroužky česneku a 1 lžíci zázvoru, přidejte koření tandoori masala, půl lžičky mletého římského kmínu a promíchejte.
2
Do větší mísy dejte jogurt, vmíchejte pastu z nadrceného koření a maso nakrájené na větší kousky. Naložené maso nechte odležet v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
3
Maso rozložte do pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
4
Na omáčku oloupejte cibule a nakrájejte je nadrobno. V hmoždíři rozdrťte 4 stroužky česneku a 1 lžíci zázvoru, přidejte indické kari, kurkumu, půl lžičky mletého římského kmínu, chilli a promíchejte.
5
Čerstvá rajčata spařte horkou vodou, zbavte slupky a nakrájejte na kousky.
6
Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Nejprve osmažte cibuli dozlatova, přidejte dobře promíchanou směs koření z hmoždíře a krátce promíchejte s cibulí. Poté přidejte čerstvá rajčata i ty z plechovky včetně omáčky. Promíchejte a povařte asi 10 minut.
7
Vlijte smetanu, promíchejte a krátce provařte na mírném ohni. Dochuťte solí a trochou cukru. Do omáčky dejte upečené maso.
8
Rýži properte pod tekoucí vodou a uvařte se špetkou soli. Na pánvi rozehřejte olej, asi 20 sekund nechte zpěnit koření. Přidejte rýži a povolený hrášek a promíchejte. Rýži podávejte s opečeným masem v omáčce a s čerstvým koriandrem.