Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí tikka masala
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí tikka masala

Kuřecí tikka masala

Kuřecí tikka masala
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Indická
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Tandoori masala 1 plž
  • Česnek 8 strouž.
  • Limetka 1 ks
  • Zázvor 2 plž
  • Jogurt bílý 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Kari mleté 1 plž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Rýže
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Cukr třtinový
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Rajče 2 ks
  • Rýže basmati BIO 400 g
  • Chilli mleté
  • Kurkuma 2 člž
  • Koriandr čerstvý
  • Hrášek mražený 250 g
  • Sůl
  • Máslo 1 plž
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Tandoori masala 1 plž
  • Česnek 8 strouž.
  • Limetka 1 ks
  • Zázvor 2 plž
  • Jogurt bílý 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Kari mleté 1 plž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Rýže
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Cukr třtinový
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Rajče 2 ks

Příprava

1
Začněte přípravou marinády na maso. Maso opláchněte, osušte, vydatně zakápněte limetkou a nechte odležet. V hmoždíři rozdrťte 4 stroužky česneku a 1 lžíci zázvoru, přidejte koření tandoori masala, půl lžičky mletého římského kmínu a promíchejte.
2
Do větší mísy dejte jogurt, vmíchejte pastu z nadrceného koření a maso nakrájené na větší kousky. Naložené maso nechte odležet v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
3
Maso rozložte do pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
4
Na omáčku oloupejte cibule a nakrájejte je nadrobno. V hmoždíři rozdrťte 4 stroužky česneku a 1 lžíci zázvoru, přidejte indické kari, kurkumu, půl lžičky mletého římského kmínu, chilli a promíchejte.
5
Čerstvá rajčata spařte horkou vodou, zbavte slupky a nakrájejte na kousky. 
6
Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Nejprve osmažte cibuli dozlatova, přidejte dobře promíchanou směs koření z hmoždíře a krátce promíchejte s cibulí. Poté přidejte čerstvá rajčata i ty z plechovky včetně omáčky. Promíchejte a povařte asi 10 minut.
7
Vlijte smetanu, promíchejte a krátce provařte na mírném ohni. Dochuťte solí a trochou cukru. Do omáčky dejte upečené maso.
8
Rýži properte pod tekoucí vodou a uvařte se špetkou soli. Na pánvi rozehřejte olej, asi 20 sekund nechte zpěnit koření. Přidejte rýži a povolený hrášek a promíchejte. Rýži podávejte s opečeným masem v omáčce a s čerstvým koriandrem.
1
Začněte přípravou marinády na maso. Maso opláchněte, osušte, vydatně zakápněte limetkou a nechte odležet. V hmoždíři rozdrťte 4 stroužky česneku a 1 lžíci zázvoru, přidejte koření tandoori masala, půl lžičky mletého římského kmínu a promíchejte.
2
Do větší mísy dejte jogurt, vmíchejte pastu z nadrceného koření a maso nakrájené na větší kousky. Naložené maso nechte odležet v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
3
Maso rozložte do pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
4
Na omáčku oloupejte cibule a nakrájejte je nadrobno. V hmoždíři rozdrťte 4 stroužky česneku a 1 lžíci zázvoru, přidejte indické kari, kurkumu, půl lžičky mletého římského kmínu, chilli a promíchejte.
5
Čerstvá rajčata spařte horkou vodou, zbavte slupky a nakrájejte na kousky. 
6
Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Nejprve osmažte cibuli dozlatova, přidejte dobře promíchanou směs koření z hmoždíře a krátce promíchejte s cibulí. Poté přidejte čerstvá rajčata i ty z plechovky včetně omáčky. Promíchejte a povařte asi 10 minut.
7
Vlijte smetanu, promíchejte a krátce provařte na mírném ohni. Dochuťte solí a trochou cukru. Do omáčky dejte upečené maso.
8
Rýži properte pod tekoucí vodou a uvařte se špetkou soli. Na pánvi rozehřejte olej, asi 20 sekund nechte zpěnit koření. Přidejte rýži a povolený hrášek a promíchejte. Rýži podávejte s opečeným masem v omáčce a s čerstvým koriandrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.