1
Do hrnce dejte kuřecí stehna, zalijte vývarem, přidejte 2 bobkové listy, snítky tymiánu a petržele. Pórek očistěte a rozkrojte napůl a pak na proužky. Přidejte půl hrsti nakrájeného pórku, kuličky pepře a vše dolijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a duste nad mírným plamenem 30 minut.
2
Formu na terinu (jelení hřbet) o rozměru 30 × 10 cm zlehka vytřete máslem a pokryjte potravinářskou fólií, aby šla terina po ztuhnutí dobře vyklopit. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a přidejte zbylý nakrájený pórek. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte k pórku. Vše opékejte na másle 10 minut. Slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte na pánev spolu s oloupaným a prolisovaným česnekem. Orestujte 2 minuty a dejte směs vychladnout.
3
Kuřecí prsa přidejte do hrnce s vývarem a masovou směsí. Ohřejte vodu v rychlovarné konvici a dolijte množství tak, aby maso bylo opět ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 20 minut. Pak vývar sceďte přes síto a 300 ml uchovejte na později. Maso zbavte kůže, kostí a pokrájejte na malé kousky.
4
Do misky se studenou vodou dejte nabobtnat želatinové plátky cca 5 minut. Želatinu sceďte, přimíchejte do připraveného vývaru a prohřejte, aby se želatina rozpustila.
5
Obrané a nakrájené maso smíchejte se směsí z pánve a přidejte zbytek nasekaných čerstvých bylinek. Meruňky nakrájejte nadrobno a přimíchejte spolu s brandy do směsi. Vše spojte s želatinovým základem.
6
Na dno formy dejte zbylé bobkové listy, vše zalijte masovou směsí se želatinou a dobře přitlačte, aby vše drželo společně. Chvilku nechte vychladnout a pak přemístěte do lednice. Nechte ztuhnout přes noc. Pak ji otočte ve formě dnem vzhůru, vyklopte přímo na servírovací tác, stáhněte fólii a podávejte s pečivem a třeba nakládanými okurčičkami.
1
Do hrnce dejte kuřecí stehna, zalijte vývarem, přidejte 2 bobkové listy, snítky tymiánu a petržele. Pórek očistěte a rozkrojte napůl a pak na proužky. Přidejte půl hrsti nakrájeného pórku, kuličky pepře a vše dolijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a duste nad mírným plamenem 30 minut.
2
Formu na terinu (jelení hřbet) o rozměru 30 × 10 cm zlehka vytřete máslem a pokryjte potravinářskou fólií, aby šla terina po ztuhnutí dobře vyklopit. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a přidejte zbylý nakrájený pórek. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte k pórku. Vše opékejte na másle 10 minut. Slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte na pánev spolu s oloupaným a prolisovaným česnekem. Orestujte 2 minuty a dejte směs vychladnout.
3
Kuřecí prsa přidejte do hrnce s vývarem a masovou směsí. Ohřejte vodu v rychlovarné konvici a dolijte množství tak, aby maso bylo opět ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 20 minut. Pak vývar sceďte přes síto a 300 ml uchovejte na později. Maso zbavte kůže, kostí a pokrájejte na malé kousky.
4
Do misky se studenou vodou dejte nabobtnat želatinové plátky cca 5 minut. Želatinu sceďte, přimíchejte do připraveného vývaru a prohřejte, aby se želatina rozpustila.
5
Obrané a nakrájené maso smíchejte se směsí z pánve a přidejte zbytek nasekaných čerstvých bylinek. Meruňky nakrájejte nadrobno a přimíchejte spolu s brandy do směsi. Vše spojte s želatinovým základem.
6
Na dno formy dejte zbylé bobkové listy, vše zalijte masovou směsí se želatinou a dobře přitlačte, aby vše drželo společně. Chvilku nechte vychladnout a pak přemístěte do lednice. Nechte ztuhnout přes noc. Pak ji otočte ve formě dnem vzhůru, vyklopte přímo na servírovací tác, stáhněte fólii a podávejte s pečivem a třeba nakládanými okurčičkami.