1
Promíchejte ingredience na marinádu - mletou papriku, sušený česnek, lžičku soli, koření na kuře a olej.
2
Omytá a osušená stehna marinádou důkladně potřete a nechte hodinu v chladu odležet.
3
Předehřejte troubu na 175 °C.
4
Do hlubšího pekáče dejte máslo, na něj rozprostřete cibuli, česnek a zeleninu. Navrch rozdrobte bujon, posypejte novým kořením, bobkovými listy a solí. Promíchejte a vložte kuřecí maso.
5
Podlijte vínem, hrnkem vody a přikryjte alobalem, do kterého udělejte malý otvor. Pečte 20 minut.
6
Obraťte, promíchejte zeleninu, případně podlijte a dopékejte dalších 20 minut.
7
Odstraňte alobal a ještě nechte stehna dopéct dozlatova. Podávejte s rýží.
1
Promíchejte ingredience na marinádu - mletou papriku, sušený česnek, lžičku soli, koření na kuře a olej.
2
Omytá a osušená stehna marinádou důkladně potřete a nechte hodinu v chladu odležet.
3
Předehřejte troubu na 175 °C.
4
Do hlubšího pekáče dejte máslo, na něj rozprostřete cibuli, česnek a zeleninu. Navrch rozdrobte bujon, posypejte novým kořením, bobkovými listy a solí. Promíchejte a vložte kuřecí maso.
5
Podlijte vínem, hrnkem vody a přikryjte alobalem, do kterého udělejte malý otvor. Pečte 20 minut.
6
Obraťte, promíchejte zeleninu, případně podlijte a dopékejte dalších 20 minut.
7
Odstraňte alobal a ještě nechte stehna dopéct dozlatova. Podávejte s rýží.