Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí steak s rýží a fazolkami
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí steak s rýží a fazolkami

Kuřecí steak s rýží a fazolkami

Nebojte se kombinovat luštěniny s rýží. Vykouzlíte tak originální přílohu, která se skvěle hodí ke kuřecímu steaku.
Kuřecí steak s rýží a fazolkami
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Bezlepkové
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Fazole červené BIO 250 g
  • Rýže kulatozrnná 250 g
  • Kmín mletý 1 člž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej slunečnicový 5 plž
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Kuřecí prsní řízky 4 ks
  • Jogurt bílý 180 g
  • Pepř
  • Limetková šťáva 1 ks
  • Sůl
  • Chilli mleté
  • Fazole červené BIO 250 g
  • Rýže kulatozrnná 250 g
  • Kmín mletý 1 člž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej slunečnicový 5 plž
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Kuřecí prsní řízky 4 ks
  • Jogurt bílý 180 g
  • Pepř
  • Limetková šťáva 1 ks
  • Sůl
  • Chilli mleté

Příprava

1
Den předem si připravte fazolky. Namočte je na noc na 12 hodin a poté uvařte dle návodu.
2
Rýži propláchněte a nechte okapat. Na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Po chvíli přidejte rýži a kmín. Restujte dvě minuty a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte 20 minut na mírném ohni, ke konci přiklopte pokličkou. Odstavte a nechte dojít, dokud se nevstřebá tekutina do rýže. Mezitím očistěte kuřecí maso a připravte z něj plátky na steaky. Maso osolte, opepřete a na pánvi zprudka opečte. Ke konci steaky polijte limetkovou šťávou. Když je rýže hotová, vmíchejte fazolky a nechte ještě chvíli pod pokličkou odpočinout. Podávejte s limetkou a jogurtovým dipem.
1
Den předem si připravte fazolky. Namočte je na noc na 12 hodin a poté uvařte dle návodu.
2
Rýži propláchněte a nechte okapat. Na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Po chvíli přidejte rýži a kmín. Restujte dvě minuty a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte 20 minut na mírném ohni, ke konci přiklopte pokličkou. Odstavte a nechte dojít, dokud se nevstřebá tekutina do rýže. Mezitím očistěte kuřecí maso a připravte z něj plátky na steaky. Maso osolte, opepřete a na pánvi zprudka opečte. Ke konci steaky polijte limetkovou šťávou. Když je rýže hotová, vmíchejte fazolky a nechte ještě chvíli pod pokličkou odpočinout. Podávejte s limetkou a jogurtovým dipem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.