1
Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta a vložte do uzavíratelného plastového sáčku.
2
V malé míse smíchejte řepkový olej se šťávou a kůrou z jedné limety, kmínem, prolisovaným česnekem a jemně pokrájenou chilli papričkou. Osolte a opepřete. Nalijte přes kuře, uzavřete sáček a kuře ve směsi obalte. Nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut. Pokud použijete dřevěné špejle, namočte je ve vodě alespoň 20 minut před použitím.
3
Slaninu, papriky, cuketu, lilek a cibuli nakrájejte na 2cm kousky. Na špejli napíchejte střídavě maso, slaninu a zeleninu. Dejte na rozpálený gril, přiklopte a opečte dozlatova. Jednou obraťte.
4
Přendejte na servírovací talíř a posypte koriandrem. Zakápněte trochou limety. Servírujte se zakysanou smetanou a salsou z jemně pokrájených rajčat, šalotky, tabaska, oleje a citronové šťávy.
1
Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta a vložte do uzavíratelného plastového sáčku.
2
V malé míse smíchejte řepkový olej se šťávou a kůrou z jedné limety, kmínem, prolisovaným česnekem a jemně pokrájenou chilli papričkou. Osolte a opepřete. Nalijte přes kuře, uzavřete sáček a kuře ve směsi obalte. Nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut. Pokud použijete dřevěné špejle, namočte je ve vodě alespoň 20 minut před použitím.
3
Slaninu, papriky, cuketu, lilek a cibuli nakrájejte na 2cm kousky. Na špejli napíchejte střídavě maso, slaninu a zeleninu. Dejte na rozpálený gril, přiklopte a opečte dozlatova. Jednou obraťte.
4
Přendejte na servírovací talíř a posypte koriandrem. Zakápněte trochou limety. Servírujte se zakysanou smetanou a salsou z jemně pokrájených rajčat, šalotky, tabaska, oleje a citronové šťávy.