1
Omyté brambory rozkrájejte na půlky. Ve středně velkém hrnci dejte vařit vodu. Když začne vřít, přidejte brambory a povařte je přibližně 10 až 12 minut. Zapíchnutím vidličky zkuste jejich měkkost. Brambory sceďte a umístěte na plech vyložený alobalem slupkou nahoru. Pomocí mačkadla na brambory každý brambor jemně rozmačkejte do kruhového tvaru. Brambory potřete olivovým olejem, posypte solí a mletým pepřem. Plech vložte do vyhřáté trouby a při teplotě 200 °C pečte 8 až 10 minut. Po vytažení brambory posypte sýrem feta a najemno nasekanou čerstvou petrželkou.
2
Špízy poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Polijte je olivovým olejem a pečte přibližně 10 až 15 minut.
3
Mezitím si cibuli nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli, prolisovaný česnek, sůl a čerstvě umletý pepř. Nechte vychladnout a smíchejte s jogurtem. Dip připravte den předem, bude ještě chutnější!
1
Omyté brambory rozkrájejte na půlky. Ve středně velkém hrnci dejte vařit vodu. Když začne vřít, přidejte brambory a povařte je přibližně 10 až 12 minut. Zapíchnutím vidličky zkuste jejich měkkost. Brambory sceďte a umístěte na plech vyložený alobalem slupkou nahoru. Pomocí mačkadla na brambory každý brambor jemně rozmačkejte do kruhového tvaru. Brambory potřete olivovým olejem, posypte solí a mletým pepřem. Plech vložte do vyhřáté trouby a při teplotě 200 °C pečte 8 až 10 minut. Po vytažení brambory posypte sýrem feta a najemno nasekanou čerstvou petrželkou.
2
Špízy poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Polijte je olivovým olejem a pečte přibližně 10 až 15 minut.
3
Mezitím si cibuli nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli, prolisovaný česnek, sůl a čerstvě umletý pepř. Nechte vychladnout a smíchejte s jogurtem. Dip připravte den předem, bude ještě chutnější!