1
Ve větší misce smíchejte kokosové mléko, šťávu z poloviny limetky, kari koření, med a sůl. Očistěte zázvor a nastrouhejte ho na jemném struhadle. Česnek nasekejte nadrobno a přidejte ho společně se zázvorem do marinády, dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky, osolte a napíchejte na špejli. Takto připravené maso vložte do marinády a nechte chvíli odležet v lednici. Mezitím si připravte salát. Okurku omyjte a nakrájejte na tenké plátky, stejně tak jarní cibulku. V misce si připravte zálivku. Smíchejte 3-4 lžíce vody, rýžový ocet, šťávu z poloviny limetky, med, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a přelijte přes nakrájenou zeleninu. Nakonec posypte sezamovými semínky. Rozpalte pánev na středním plameni a orestujte na ní špízy ze všech stran. Podávejte s okurkovým salátem.