1
Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky a vložte do mísy. K masu přilijte 20 ml sójové omáčky, přidejte prolisované stroužky česneku, bílý jogurt, kmín, 1⁄2 lžičky mletého koriandru, špetku zázvoru, sůl, pepř a vše pomíchejte rukama, aby se marináda dobře vmasírovala do masa.
2
Připravte si omáčku. Do rendlíku dejte arašídové máslo, kokosové mléko, zbylou sójovou omáčku, chilli vločky, rybí omáčku, cukr a zbytek mletého koriandru. Za stálého míchání zahřejte těsně pod bod varu, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte šťávu z limety.
3
Pestrobarevnou rýži propláchněte a uvařte dle návodu na obalu.
4
Maso napíchněte na jehly nebo špejle a orestujte na rozehřátém slunečnicovém oleji. Z každé strany opečte asi 4 minuty.
5
Očištěnou šalotku, koriandr a arašídy nakrájejte najemno a dejte stranou.
6
Maso podávejte s rýží, přelijte omáčkou a posypte šalotkou, koriandrem, nakrájenou chilli papričkou, arašídy a sezamem.
1
Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky a vložte do mísy. K masu přilijte 20 ml sójové omáčky, přidejte prolisované stroužky česneku, bílý jogurt, kmín, 1⁄2 lžičky mletého koriandru, špetku zázvoru, sůl, pepř a vše pomíchejte rukama, aby se marináda dobře vmasírovala do masa.
2
Připravte si omáčku. Do rendlíku dejte arašídové máslo, kokosové mléko, zbylou sójovou omáčku, chilli vločky, rybí omáčku, cukr a zbytek mletého koriandru. Za stálého míchání zahřejte těsně pod bod varu, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte šťávu z limety.
3
Pestrobarevnou rýži propláchněte a uvařte dle návodu na obalu.
4
Maso napíchněte na jehly nebo špejle a orestujte na rozehřátém slunečnicovém oleji. Z každé strany opečte asi 4 minuty.
5
Očištěnou šalotku, koriandr a arašídy nakrájejte najemno a dejte stranou.
6
Maso podávejte s rýží, přelijte omáčkou a posypte šalotkou, koriandrem, nakrájenou chilli papričkou, arašídy a sezamem.