1
Marinádu připravte nejlépe den předem. Smíchejte kokosové mléko s kurkumou, solí a pepřem. Rozmixujte arašídy, zázvor, chilli, česnek. Polovinu rozmixované směsi vmíchejte do okořeněného mléka. Druhou polovinu odložte. Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé silnější nudle, vložte do marinády a nechte marinovat nejméně 6 hodin.
2
Do hrnce vsypte cukr a nechte ho jemně zkaramelizovat. Zalijte ho vodou a přiveďte k varu. Předejte citronovou trávu, limetové listy a šťávu, rybí omáčku, sezamový olej, chilli, koriandr a druhou polovinu rozmixované směsi. Vařte 5 minut.
3
Uvařené rýžové nudle sceďte, propláchněte studenou vodou a pokapejte sezamovým olejem. Přidejte lusky, salát pak choi, mrkev, cibulku a koriandr.
4
Maso z marinády napíchejte na citronovou trávu nebo na špejle do vlnky. Rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a pečte 10 minut. Servírujte na talíři ozdobeném teplou thajskou omáčkou a se salátem.
1
Marinádu připravte nejlépe den předem. Smíchejte kokosové mléko s kurkumou, solí a pepřem. Rozmixujte arašídy, zázvor, chilli, česnek. Polovinu rozmixované směsi vmíchejte do okořeněného mléka. Druhou polovinu odložte. Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé silnější nudle, vložte do marinády a nechte marinovat nejméně 6 hodin.
2
Do hrnce vsypte cukr a nechte ho jemně zkaramelizovat. Zalijte ho vodou a přiveďte k varu. Předejte citronovou trávu, limetové listy a šťávu, rybí omáčku, sezamový olej, chilli, koriandr a druhou polovinu rozmixované směsi. Vařte 5 minut.
3
Uvařené rýžové nudle sceďte, propláchněte studenou vodou a pokapejte sezamovým olejem. Přidejte lusky, salát pak choi, mrkev, cibulku a koriandr.
4
Maso z marinády napíchejte na citronovou trávu nebo na špejle do vlnky. Rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a pečte 10 minut. Servírujte na talíři ozdobeném teplou thajskou omáčkou a se salátem.