1
Kuře očistěte, pokrájejte na malé řízečky. Osolte a opepřete.
2
Připravte si tři misky. Do první nasypte mouku, do druhé strouhanku s nastrouhaným parmazánem, sušeným česnekem a bylinkami a ve třetí rozmíchejte vejce se dvěma lžícemi vody.
3
Kuřecí kousky postupně obalujte v mouce, vejcích a nakonec ve strouhankové směsi.
4
Rozehřejte olej a kuře pomalu smažte 3 minuty z každé strany.
5
Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a pokrájejte ji na malé kousky. Dýni dejte dusit s trochou vody a špetkou soli do kastrůlku. Jakmile je téměř měkká, přidejte jablka, med, máslo a zázvor. Pomalu duste ještě dalších 5 minut.
6
Nakonec dýni s jablky rozmixujte a dochuťte dvěma lžícemi citronové šťávy.
7
TIP : dopřejte si dýni nejen na podzim
8
dýně hokkaido - přirozený zdroj vlákniny
1
Kuře očistěte, pokrájejte na malé řízečky. Osolte a opepřete.
2
Připravte si tři misky. Do první nasypte mouku, do druhé strouhanku s nastrouhaným parmazánem, sušeným česnekem a bylinkami a ve třetí rozmíchejte vejce se dvěma lžícemi vody.
3
Kuřecí kousky postupně obalujte v mouce, vejcích a nakonec ve strouhankové směsi.
4
Rozehřejte olej a kuře pomalu smažte 3 minuty z každé strany.
5
Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a pokrájejte ji na malé kousky. Dýni dejte dusit s trochou vody a špetkou soli do kastrůlku. Jakmile je téměř měkká, přidejte jablka, med, máslo a zázvor. Pomalu duste ještě dalších 5 minut.
6
Nakonec dýni s jablky rozmixujte a dochuťte dvěma lžícemi citronové šťávy.
7
TIP : dopřejte si dýni nejen na podzim
8
dýně hokkaido - přirozený zdroj vlákniny