1
Omyté kuřecí čtvrtky rozpulte sekáčkem a vložte do studené vody spolu s 1 očištěnou a pokrájenou mrkví, celerem, petrželí, oloupanou a rozpůlenou cibulí, novým kořením, pepřem, bobkovým listem a octem. Přiveďte k varu. Když se voda začne vařit, seberte pěnu a vařte 45 minut.
2
Zbylou mrkev a řapíkatý celer očistěte, pokrájejte na tenké nudličky a dejte stranou.
3
V kastrůlku zalijte nudličky do polévky vařící vodou, promíchejte a nechte 5 minut nabobtnat. Sceďte a nechte okapat.
4
Vývar sceďte do dalšího hrnce a jeho obsah zachyťte v cedníku. Osolte, přidejte pokrájenou zeleninu, hrášek a nudličky. Vařte ještě 10 minut, aby zelenina lehce změkla. Nakonec přidejte uvařené, obrané maso. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.
1
Omyté kuřecí čtvrtky rozpulte sekáčkem a vložte do studené vody spolu s 1 očištěnou a pokrájenou mrkví, celerem, petrželí, oloupanou a rozpůlenou cibulí, novým kořením, pepřem, bobkovým listem a octem. Přiveďte k varu. Když se voda začne vařit, seberte pěnu a vařte 45 minut.
2
Zbylou mrkev a řapíkatý celer očistěte, pokrájejte na tenké nudličky a dejte stranou.
3
V kastrůlku zalijte nudličky do polévky vařící vodou, promíchejte a nechte 5 minut nabobtnat. Sceďte a nechte okapat.
4
Vývar sceďte do dalšího hrnce a jeho obsah zachyťte v cedníku. Osolte, přidejte pokrájenou zeleninu, hrášek a nudličky. Vařte ještě 10 minut, aby zelenina lehce změkla. Nakonec přidejte uvařené, obrané maso. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.