Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí ranní polévka
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí ranní polévka

Kuřecí ranní polévka

Kuřecí ranní polévka
Snadné
46-60 minut
0/5
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kuřecí čtvrtky zadní 200 g
  • Voda 1,5 l
  • Celer 1/4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Petržel 1/2 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Pepř celý 4 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Vinný ocet 1 člž
  • Nudle polévkové 100 g
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Sůl
  • Hrášek mražený 100 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Kuřecí čtvrtky zadní 200 g
  • Voda 1,5 l
  • Celer 1/4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Petržel 1/2 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Pepř celý 4 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Vinný ocet 1 člž
  • Nudle polévkové 100 g
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Sůl
  • Hrášek mražený 100 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Omyté kuřecí čtvrtky rozpulte sekáčkem a vložte do studené vody spolu s 1 očištěnou a pokrájenou mrkví, celerem, petrželí, oloupanou a rozpůlenou cibulí, novým kořením, pepřem, bobkovým listem a octem. Přiveďte k varu. Když se voda začne vařit, seberte pěnu a vařte 45 minut.
2
Zbylou mrkev a řapíkatý celer očistěte, pokrájejte na tenké nudličky a dejte stranou.
3
V kastrůlku zalijte nudličky do polévky vařící vodou, promíchejte a nechte 5 minut nabobtnat. Sceďte a nechte okapat.
4
Vývar sceďte do dalšího hrnce a jeho obsah zachyťte v cedníku. Osolte, přidejte pokrájenou zeleninu, hrášek a nudličky. Vařte ještě 10 minut, aby zelenina lehce změkla. Nakonec přidejte uvařené, obrané maso. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.
1
Omyté kuřecí čtvrtky rozpulte sekáčkem a vložte do studené vody spolu s 1 očištěnou a pokrájenou mrkví, celerem, petrželí, oloupanou a rozpůlenou cibulí, novým kořením, pepřem, bobkovým listem a octem. Přiveďte k varu. Když se voda začne vařit, seberte pěnu a vařte 45 minut.
2
Zbylou mrkev a řapíkatý celer očistěte, pokrájejte na tenké nudličky a dejte stranou.
3
V kastrůlku zalijte nudličky do polévky vařící vodou, promíchejte a nechte 5 minut nabobtnat. Sceďte a nechte okapat.
4
Vývar sceďte do dalšího hrnce a jeho obsah zachyťte v cedníku. Osolte, přidejte pokrájenou zeleninu, hrášek a nudličky. Vařte ještě 10 minut, aby zelenina lehce změkla. Nakonec přidejte uvařené, obrané maso. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.