1
Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájejte na nudličky. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte maso a krátce poduste. Ochuťte solí a pepřem.
2
Zázvor namočte v trošce vody a společně se šafránem ho přidejte až těsně na závěr, asi 10 minut před koncem dušení masa.
3
Mezitím si připravte ragú omáčku. Česnek a cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a spolu s 2 dl vody dejte vařit. Přidejte polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), sůl, celý pepř, vařte doměkka.
4
Až bude zelenina skoro uvařená (část zeleninového vývaru se odpaří), přidejte 2 dl červeného vína a nechte krátce povařit.
5
Z mouky a másla udělejte tmavou jíšku, zalijte vývarem ze zeleniny, dobře promíchejte, oslaďte a ještě chvíli povařte.
6
V hrnci rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, zlehka orestujte a přidejte rýži. Opékejte ji zhruba 2 minuty, poté přilijte víno, nechte ho odpařit, přidejte šafrán, jednu naběračku horkého vývaru a dobře promíchejte. Jakmile se tekutina vypaří, přidejte další vývar.
7
Vařte přibližně 15–17 minut, dokud rýže nebude al dente. Na závěr vmíchejte máslo, parmazán a odstavte.
1
Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájejte na nudličky. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte maso a krátce poduste. Ochuťte solí a pepřem.
2
Zázvor namočte v trošce vody a společně se šafránem ho přidejte až těsně na závěr, asi 10 minut před koncem dušení masa.
3
Mezitím si připravte ragú omáčku. Česnek a cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a spolu s 2 dl vody dejte vařit. Přidejte polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), sůl, celý pepř, vařte doměkka.
4
Až bude zelenina skoro uvařená (část zeleninového vývaru se odpaří), přidejte 2 dl červeného vína a nechte krátce povařit.
5
Z mouky a másla udělejte tmavou jíšku, zalijte vývarem ze zeleniny, dobře promíchejte, oslaďte a ještě chvíli povařte.
6
V hrnci rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, zlehka orestujte a přidejte rýži. Opékejte ji zhruba 2 minuty, poté přilijte víno, nechte ho odpařit, přidejte šafrán, jednu naběračku horkého vývaru a dobře promíchejte. Jakmile se tekutina vypaří, přidejte další vývar.
7
Vařte přibližně 15–17 minut, dokud rýže nebude al dente. Na závěr vmíchejte máslo, parmazán a odstavte.