Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí ragú na červeném víně se šafránovým rizotem
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí ragú na červeném víně se šafránovým rizotem

Kuřecí ragú na červeném víně se šafránovým rizotem

Kuřecí ragú na červeném víně se šafránovým rizotem
Snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Kuřecí mix 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Šafrán mletý
  • Zázvor 1 člž
  • Olej olivový 160 ml
  • Sůl
  • Červené víno 200 ml
  • Pepř
  • Kořenová zelenina 650 g
  • Voda 200 ml
  • Pepř celý 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mouka hladká 10 g
  • Cukr třtinový 1 člž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Bílé víno suché 50 ml
  • Šafrán 2 snít.
  • Rýže arborio 400 g
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Parmazán 100 g
  • Máslo 45 g
  • Kuřecí mix 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Šafrán mletý
  • Zázvor 1 člž
  • Olej olivový 160 ml
  • Sůl
  • Červené víno 200 ml
  • Pepř
  • Kořenová zelenina 650 g
  • Voda 200 ml
  • Pepř celý 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mouka hladká 10 g
  • Cukr třtinový 1 člž
  • Cibule šalotka 1 ks

Příprava

1
Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájejte na nudličky. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte maso a krátce poduste. Ochuťte solí a pepřem.
2
Zázvor namočte v trošce vody a společně se šafránem ho přidejte až těsně na závěr, asi 10 minut před koncem dušení masa.
3
Mezitím si připravte ragú omáčku. Česnek a cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a spolu s 2 dl vody dejte vařit. Přidejte polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), sůl, celý pepř, vařte doměkka.
4
Až bude zelenina skoro uvařená (část zeleninového vývaru se odpaří), přidejte 2 dl červeného vína a nechte krátce povařit.
5
Z mouky a másla udělejte tmavou jíšku, zalijte vývarem ze zeleniny, dobře promíchejte, oslaďte a ještě chvíli povařte.
6
V hrnci rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, zlehka orestujte a přidejte rýži. Opékejte ji zhruba 2 minuty, poté přilijte víno, nechte ho odpařit, přidejte šafrán, jednu naběračku horkého vývaru a dobře promíchejte. Jakmile se tekutina vypaří, přidejte další vývar.
7
Vařte přibližně 15–17 minut, dokud rýže nebude al dente. Na závěr vmíchejte máslo, parmazán a odstavte.
1
Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájejte na nudličky. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte maso a krátce poduste. Ochuťte solí a pepřem.
2
Zázvor namočte v trošce vody a společně se šafránem ho přidejte až těsně na závěr, asi 10 minut před koncem dušení masa.
3
Mezitím si připravte ragú omáčku. Česnek a cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a spolu s 2 dl vody dejte vařit. Přidejte polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), sůl, celý pepř, vařte doměkka.
4
Až bude zelenina skoro uvařená (část zeleninového vývaru se odpaří), přidejte 2 dl červeného vína a nechte krátce povařit.
5
Z mouky a másla udělejte tmavou jíšku, zalijte vývarem ze zeleniny, dobře promíchejte, oslaďte a ještě chvíli povařte.
6
V hrnci rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, zlehka orestujte a přidejte rýži. Opékejte ji zhruba 2 minuty, poté přilijte víno, nechte ho odpařit, přidejte šafrán, jednu naběračku horkého vývaru a dobře promíchejte. Jakmile se tekutina vypaří, přidejte další vývar.
7
Vařte přibližně 15–17 minut, dokud rýže nebude al dente. Na závěr vmíchejte máslo, parmazán a odstavte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 27.10.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 27.10.2024

Platný ještě 10 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.