Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí prso na bylinkách s omáčkou z paprik
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí prso na bylinkách s omáčkou z paprik

Kuřecí prso na bylinkách s omáčkou z paprik

Kuřecí prso na bylinkách s omáčkou z paprik
Snadné
31-45 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Paprika červená 4 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Olej olivový 4 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Kuřecí mix 600 g
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Rajče 500 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Paprika červená 4 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Olej olivový 4 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Kuřecí mix 600 g
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Rajče 500 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Smetana na vaření 100 ml

Příprava

1
Šalotky pokrájené na měsíčky, rozpůlené papriky, oloupané 4 stroužky česneku a lístky rozmarýnu vložte na pekáč. Zakápněte olejem, osolte, opepřete a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.
2
Do zapékací mísy vložte očištěné, osolené kuřecí maso s nahrubo pokrájenými bylinkami, hrst bazalky nechte stranou. Zakapejte olivovým olejem, přisypte oloupaný česnek nakrájený na plátky, čtvrtky rajčat, osolte a opepřete. Pečte 20 minut na 180 °C.
3
Z papriky sloupněte slupku a s ostatními surovinami z pekáče vložte do mixéru, přilijte smetanu a rozmixujte.
4
Na talíř vlijte naběračku omáčky, navrch položte upečené maso a ozdobte lístky bazalky.
1
Šalotky pokrájené na měsíčky, rozpůlené papriky, oloupané 4 stroužky česneku a lístky rozmarýnu vložte na pekáč. Zakápněte olejem, osolte, opepřete a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.
2
Do zapékací mísy vložte očištěné, osolené kuřecí maso s nahrubo pokrájenými bylinkami, hrst bazalky nechte stranou. Zakapejte olivovým olejem, přisypte oloupaný česnek nakrájený na plátky, čtvrtky rajčat, osolte a opepřete. Pečte 20 minut na 180 °C.
3
Z papriky sloupněte slupku a s ostatními surovinami z pekáče vložte do mixéru, přilijte smetanu a rozmixujte.
4
Na talíř vlijte naběračku omáčky, navrch položte upečené maso a ozdobte lístky bazalky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.