Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí prsa obalená v arašídové strouhance
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí prsa obalená v arašídové strouhance

Kuřecí prsa obalená v arašídové strouhance

Kuřecí prsa obalená v arašídové strouhance
Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Arašídy nesolené 3 hrs.
  • Olej olivový 1 plž
  • Toastový chléb světlý 3 ks
  • Sůl
  • Kuřecí prsní řízky 4 ks
  • Pepř
  • Vejce 2 ks
  • Chřest zelený 600 g
  • Citronová kůra 2 člž
  • Máslo 1 plž
  • Arašídy nesolené 3 hrs.
  • Olej olivový 1 plž
  • Toastový chléb světlý 3 ks
  • Sůl
  • Kuřecí prsní řízky 4 ks
  • Pepř
  • Vejce 2 ks
  • Chřest zelený 600 g
  • Citronová kůra 2 člž
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lehce jej potřete olejem. V robotu rozmixujte arašídy a chleba a přesypte do mísy. Vmíchejte olej, 1,5 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Do jiné misky vyklepněte vejce a lehce je osolte. Maso nejprve protáh­něte vejci, pak jej obalte v arašídové směsi – tu klidně k masu i přitlačte – a vyskládejte na plech. Dejte péct na 15 minut do vyhřáté trouby. Chřest očistěte, tuhé konce odřízněte a pak jej 3–4 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a promíchejte s máslem a kůrou. Osolte a opepřete. Podávejte společně s masem. Místo chřestu se hodí i pečené brambory.
2
TIP: Arašídová strouhanka je malým trikem, ovšem velkým zvýrazněním chuti kuřecího masa.
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lehce jej potřete olejem. V robotu rozmixujte arašídy a chleba a přesypte do mísy. Vmíchejte olej, 1,5 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Do jiné misky vyklepněte vejce a lehce je osolte. Maso nejprve protáh­něte vejci, pak jej obalte v arašídové směsi – tu klidně k masu i přitlačte – a vyskládejte na plech. Dejte péct na 15 minut do vyhřáté trouby. Chřest očistěte, tuhé konce odřízněte a pak jej 3–4 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a promíchejte s máslem a kůrou. Osolte a opepřete. Podávejte společně s masem. Místo chřestu se hodí i pečené brambory.
2
TIP: Arašídová strouhanka je malým trikem, ovšem velkým zvýrazněním chuti kuřecího masa.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.