1
Kuře vložte do velkého hrnce, zalijte ho vodou, aby bylo ponořené, přiveďte k varu a vařte 10 až 15 minut.
2
Neustále sbírejte pěnu. Teprve když je povrch bez pěny, přidejte mrkev, celer, cibuli, petržel, kopr, kuličky pepře, hřebíček a sůl.
3
Snižte plamen, přiklopte a nechte 90 minut pomalu táhnout.
4
Pak kuře vyjměte z vývaru a polévku nechte zchladnout. Teprve poté přeceďte přes cedník. Bylinky a koření vyhoďte, zeleninu pokrájejte na kousky a dejte stranou. Kuře oberte od kostí a maso pokrájejte nebo natrhejte a dejte stranou.
5
Když polévka stydne, připravte si knedlíčky. Vejce vyšlehejte se 3 lžícemi oleje. V jiné míse smíchejte 1,5 hrnku mouky se solí, a pak k sypké směsi vmíchávejte mokrou. Vzniklé těsto by mělo být hutné, takže mouku přidávejte podle potřeby. Nechte 20 minut stát.
6
Na zbylém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku dorůžova. Z pokrájeného nebo natrhaného kuřecího masa odeberte asi 1,5 hrnku a spolu se zchladlou cibulkou, 3 lžícemi sekaného kopru a 2 lžícemi tuku sebraného z vývaru rozmixujte na hrubší pastu. Podle chuti ji osolte a opepřete. Těsto rozválejte do 2 mm tenkého plátu. Pomocí skleničky z něj vykrájejte kolečka, doprostřed každého dejte část kuřecí náplně, spojte do knedlíčku.
7
Mezitím přiveďte vývar k varu, a pak v něm povařte knedlíčky. Hotové jsou asi 5 minut po vyplavání na povrch.
8
Teprve když jsou knedlíčky hotové, přidejte do vývaru zbylé maso a zeleninu.
1
Kuře vložte do velkého hrnce, zalijte ho vodou, aby bylo ponořené, přiveďte k varu a vařte 10 až 15 minut.
2
Neustále sbírejte pěnu. Teprve když je povrch bez pěny, přidejte mrkev, celer, cibuli, petržel, kopr, kuličky pepře, hřebíček a sůl.
3
Snižte plamen, přiklopte a nechte 90 minut pomalu táhnout.
4
Pak kuře vyjměte z vývaru a polévku nechte zchladnout. Teprve poté přeceďte přes cedník. Bylinky a koření vyhoďte, zeleninu pokrájejte na kousky a dejte stranou. Kuře oberte od kostí a maso pokrájejte nebo natrhejte a dejte stranou.
5
Když polévka stydne, připravte si knedlíčky. Vejce vyšlehejte se 3 lžícemi oleje. V jiné míse smíchejte 1,5 hrnku mouky se solí, a pak k sypké směsi vmíchávejte mokrou. Vzniklé těsto by mělo být hutné, takže mouku přidávejte podle potřeby. Nechte 20 minut stát.
6
Na zbylém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku dorůžova. Z pokrájeného nebo natrhaného kuřecího masa odeberte asi 1,5 hrnku a spolu se zchladlou cibulkou, 3 lžícemi sekaného kopru a 2 lžícemi tuku sebraného z vývaru rozmixujte na hrubší pastu. Podle chuti ji osolte a opepřete. Těsto rozválejte do 2 mm tenkého plátu. Pomocí skleničky z něj vykrájejte kolečka, doprostřed každého dejte část kuřecí náplně, spojte do knedlíčku.
7
Mezitím přiveďte vývar k varu, a pak v něm povařte knedlíčky. Hotové jsou asi 5 minut po vyplavání na povrch.
8
Teprve když jsou knedlíčky hotové, přidejte do vývaru zbylé maso a zeleninu.