Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí paštika v petrželovém kabátku
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí paštika v petrželovém kabátku

Kuřecí paštika v petrželovém kabátku

Kuřecí paštika v petrželovém kabátku
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Bez laktózy
Párty
Předkrm

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Kuřecí játra 500 g
  • Anglická slanina 75 g
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Červené víno 40 ml
  • Pepř
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Sádlo 100 g
  • Petržel hladkolistá 3 hrs.
  • Kuřecí játra 500 g
  • Anglická slanina 75 g
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Červené víno 40 ml
  • Pepř
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Sádlo 100 g
  • Petržel hladkolistá 3 hrs.

Příprava

1
Očištěná kuřecí játra pokojové teploty rozmixujte spolu se slaninou v robotu. Přilijte portské, vsypte lístky tymiánu, 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete. Znovu promixujte dohladka.
2
Zapékací misku nebo formu o velikosti 23 x 7,5 x 7 cm na paštiku o délce 20 cm vymažte olejem a vyložte potravinovou fólií. Vlijte játrovou směs, překryjte fólií a pečte ve vodní lázni na 75 °C 50 minut. Po vychladnutí vložte do mrazáku.
3
V kastrůlku na mírném ohni rozpusťte sádlo. Odstavte z ohně, vsypte petrželku, lžičku soli a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Podchlazenou paštiku natřete petrželkovým sádlem ve třech vrstvách a vložte ješte na hodinu do lednice. 4. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.
1
Očištěná kuřecí játra pokojové teploty rozmixujte spolu se slaninou v robotu. Přilijte portské, vsypte lístky tymiánu, 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete. Znovu promixujte dohladka.
2
Zapékací misku nebo formu o velikosti 23 x 7,5 x 7 cm na paštiku o délce 20 cm vymažte olejem a vyložte potravinovou fólií. Vlijte játrovou směs, překryjte fólií a pečte ve vodní lázni na 75 °C 50 minut. Po vychladnutí vložte do mrazáku.
3
V kastrůlku na mírném ohni rozpusťte sádlo. Odstavte z ohně, vsypte petrželku, lžičku soli a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Podchlazenou paštiku natřete petrželkovým sádlem ve třech vrstvách a vložte ješte na hodinu do lednice. 4. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.