1
Nakrájejte 700 g kuřecích řízků na kostičky o velikosti 1 cm a dejte je do mísy. Přidejte lžičku kukuřičného škrobu, lžičku bílého mletého pepře, promíchejte a zalijte 30 ml bezlepkové sójové omáčky a lžící rýžového octa. Dejte do lednice na 30 minut odležet. Uvařte 300 g jasmínové rýže dle návodu na obalu.
2
Všechnu zeleninu očistěte. Na woku nebo pánvi rozehřejte na vysokou teplotu 6 lžic oleje a lehce na něm opražte 45 g arašídů. Arašídy vyjměte a ve stejném oleji lehce osmažte 2 chilli papričky a vyjměte. Na pánvi orestujte kuřecí kousky, opět vyjměte. Přidejte menší kousky papriky a zprudka orestujte na horkém oleji, přibližně půl minuty. Přidejte jarní cibulky nakrájené na 2cm špalíčky a po půl minutě přidejte najemno nakrájený oloupaný zázvor. Vše důkladně promíchejte, chvíli restujte a nakonec přidejte 6 oloupaných, najemno nakrájených stroužků česneku a 2 špetky sušených chilli vloček. Do pánve vraťte arašídy, chilli papričky, maso a vše chvíli restujte.
3
Mezitím připravte zálivku ze 3 ½ lžíce cukru, 2 lžic kukuřičného škrobu, 80 ml sójové omáčky, 3 lžic rýžového octa a 200 ml vody a směs důkladně zamíchejte metličkou.
4
Po 2 minutách restování přidejte připravenou omáčku a zredukujte na husté glazé. Vařte další 3 minuty. Kuřecí kung-pao můžete ozdobit najemno nakrájenou jarní cibulkou a podávat s rýží. Jde to i bez lepku!
1
Nakrájejte 700 g kuřecích řízků na kostičky o velikosti 1 cm a dejte je do mísy. Přidejte lžičku kukuřičného škrobu, lžičku bílého mletého pepře, promíchejte a zalijte 30 ml bezlepkové sójové omáčky a lžící rýžového octa. Dejte do lednice na 30 minut odležet. Uvařte 300 g jasmínové rýže dle návodu na obalu.
2
Všechnu zeleninu očistěte. Na woku nebo pánvi rozehřejte na vysokou teplotu 6 lžic oleje a lehce na něm opražte 45 g arašídů. Arašídy vyjměte a ve stejném oleji lehce osmažte 2 chilli papričky a vyjměte. Na pánvi orestujte kuřecí kousky, opět vyjměte. Přidejte menší kousky papriky a zprudka orestujte na horkém oleji, přibližně půl minuty. Přidejte jarní cibulky nakrájené na 2cm špalíčky a po půl minutě přidejte najemno nakrájený oloupaný zázvor. Vše důkladně promíchejte, chvíli restujte a nakonec přidejte 6 oloupaných, najemno nakrájených stroužků česneku a 2 špetky sušených chilli vloček. Do pánve vraťte arašídy, chilli papričky, maso a vše chvíli restujte.
3
Mezitím připravte zálivku ze 3 ½ lžíce cukru, 2 lžic kukuřičného škrobu, 80 ml sójové omáčky, 3 lžic rýžového octa a 200 ml vody a směs důkladně zamíchejte metličkou.
4
Po 2 minutách restování přidejte připravenou omáčku a zredukujte na husté glazé. Vařte další 3 minuty. Kuřecí kung-pao můžete ozdobit najemno nakrájenou jarní cibulkou a podávat s rýží. Jde to i bez lepku!