1
Připravte marinádu. Ve větší misce smíchejte řecký jogurt, oloupaný a prolisovaný česnek, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, vymačkanou šťávu z citronu, nasekané lístky ze 3 snítek koriandru, mletý kmín a papriku, mletou sušenou cibuli, pepř, sůl, kurkumu, chilli vločky a skořici. Vše společně promíchejte a pak přidejte kuřecí maso nakrájené na větší kostky. Důkladně promíchejte. Nechte marinovat v lednici 4–24 hodin.
2
Kostky kuřecího masa napíchněte na špejle předem namočené do vody. Kebaby položte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte 1 lžící olivového oleje a pečte v troubě 20 minut. Pak zapněte funkci gril a pokračujte 5 minut v pečení. Kebaby v troubě kontrolujte, aby se nespálily.
3
Mezitím si připravte salát. Salátové listy překrájejte, přidejte nakrájená cherry rajčata a zakápněte podle chuti zbylým olivovým olejem a balzamikem. Posypte nasekanou petrželí a promíchejte.
4
Pita chleby dejte rozpéct na posledních několik minut do trouby a servírujte s hummusem, salátem a kuřecími kebaby, posypané pro ozdobu semínky granátového jablka a nasekaným zbylým koriandrem.
1
Připravte marinádu. Ve větší misce smíchejte řecký jogurt, oloupaný a prolisovaný česnek, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, vymačkanou šťávu z citronu, nasekané lístky ze 3 snítek koriandru, mletý kmín a papriku, mletou sušenou cibuli, pepř, sůl, kurkumu, chilli vločky a skořici. Vše společně promíchejte a pak přidejte kuřecí maso nakrájené na větší kostky. Důkladně promíchejte. Nechte marinovat v lednici 4–24 hodin.
2
Kostky kuřecího masa napíchněte na špejle předem namočené do vody. Kebaby položte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte 1 lžící olivového oleje a pečte v troubě 20 minut. Pak zapněte funkci gril a pokračujte 5 minut v pečení. Kebaby v troubě kontrolujte, aby se nespálily.
3
Mezitím si připravte salát. Salátové listy překrájejte, přidejte nakrájená cherry rajčata a zakápněte podle chuti zbylým olivovým olejem a balzamikem. Posypte nasekanou petrželí a promíchejte.
4
Pita chleby dejte rozpéct na posledních několik minut do trouby a servírujte s hummusem, salátem a kuřecími kebaby, posypané pro ozdobu semínky granátového jablka a nasekaným zbylým koriandrem.