1
Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky.
2
Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky nakrájené nadrobno. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu.
3
Játra smažte tak dlouho, dokud se maso nezatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, osolte, přiklopte a duste 15–20 minut.
4
Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.
5
Uvařte rýži podle návodu obalu. Rozehřejte na pánvi olej a do změknutí na něm opečte papriku i cuketu nakrájené na kostičky. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.
1
Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky.
2
Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky nakrájené nadrobno. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu.
3
Játra smažte tak dlouho, dokud se maso nezatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, osolte, přiklopte a duste 15–20 minut.
4
Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.
5
Uvařte rýži podle návodu obalu. Rozehřejte na pánvi olej a do změknutí na něm opečte papriku i cuketu nakrájené na kostičky. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.