1
Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody na 20 minut.
2
Cibuli nakrájejte na tenké proužky, játra propláchněte a odstraňte viditelné šlachy.
3
Slaninu nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozpalte sádlo, přidejte slaninu, cibuli a opečte doměkka. Vložte játra, zasypte kmínem a restujte pár minut, než se maso zatáhne. Poté podlijte trochou vody a duste sedm minut.
4
Brambory slijte, přidejte máslo a trochu je rozšťouchejte. Přilijte smetanu, rozmixujte na jemnou kaši a případně dosolte.
5
Podušená játra s omáčkou dochuťte solí a pepřem a před podáváním promíchejte.
1
Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody na 20 minut.
2
Cibuli nakrájejte na tenké proužky, játra propláchněte a odstraňte viditelné šlachy.
3
Slaninu nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozpalte sádlo, přidejte slaninu, cibuli a opečte doměkka. Vložte játra, zasypte kmínem a restujte pár minut, než se maso zatáhne. Poté podlijte trochou vody a duste sedm minut.
4
Brambory slijte, přidejte máslo a trochu je rozšťouchejte. Přilijte smetanu, rozmixujte na jemnou kaši a případně dosolte.
5
Podušená játra s omáčkou dochuťte solí a pepřem a před podáváním promíchejte.