Není nad to vyjít z kanceláře, sednout do auta a večer si v přírodě dopřát jídlo z kotlíku nad ohněm. Je to velmi jednoduché. Ingredience vložíte do kotlíku a jen občas promícháte.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Táborák
Hlavní chod
Ingredience
Složení
1 porcí
Kuřecí prsní řízky 4 ks
Cibule 1 ks
Česnek 2 strouž.
Bobkový list 1 ks
Zázvor 2 cm
Citron 1 ks
Rajčata v plechovce 1 ks
Meruňky sušené 200 g
Vývar kuřecí 500 ml
Goji 100 g
Fazole červené sterilované 1 ks
Med 2 plž
Olej olivový
Pepř
Sůl
Máslo 2 plž
Kuřecí prsní řízky 4 ks
Cibule 1 ks
Česnek 2 strouž.
Bobkový list 1 ks
Zázvor 2 cm
Citron 1 ks
Rajčata v plechovce 1 ks
Meruňky sušené 200 g
Vývar kuřecí 500 ml
Goji 100 g
Fazole červené sterilované 1 ks
Med 2 plž
Olej olivový
Pepř
Sůl
Příprava
1
Rozehřejte kotlík nad ohněm. Rozpusťte v něm máslo. Jemně osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, bobkový list a kuřecí maso. Vmíchejte med, meruňky, kustovnici čínskou, šťávu z citronu a vývar, osolte a opepřete. Nechte probublávat asi hodinu a půl, dokud kuře nebude měkké. Podle potřeby zahustěte fazolemi, které předtím slijete. Na závěr přidejte rajčata a nechte ještě chvíli povařit. Bobkový list vyjměte. Podávejte s chlebem.
1
Rozehřejte kotlík nad ohněm. Rozpusťte v něm máslo. Jemně osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, bobkový list a kuřecí maso. Vmíchejte med, meruňky, kustovnici čínskou, šťávu z citronu a vývar, osolte a opepřete. Nechte probublávat asi hodinu a půl, dokud kuře nebude měkké. Podle potřeby zahustěte fazolemi, které předtím slijete. Na závěr přidejte rajčata a nechte ještě chvíli povařit. Bobkový list vyjměte. Podávejte s chlebem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!