Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou

Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou

Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou
Snadné
46-60 minut
4/5
Asijská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sojová omáčka 4 plž
  • Kuřecí prsní řízky 400 g
  • Olej slunečnicový
  • Olej sezamový 2 člž
  • Paprika červená 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rýže jasmínová 400 g
  • Zázvor 2 člž
  • Cibulka jarní
  • Mouka hladká 85 g
  • Škrob kukuřičný 1,5 plž
  • Sůl 1 člž
  • Voda perlivá 200 ml
  • Led
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Sherry 3 plž
  • Vinný bílý ocet 3 plž
  • Sojová omáčka 4 plž
  • Kuřecí prsní řízky 400 g
  • Olej slunečnicový
  • Olej sezamový 2 člž
  • Paprika červená 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rýže jasmínová 400 g
  • Zázvor 2 člž
  • Cibulka jarní
  • Mouka hladká 85 g
  • Škrob kukuřičný 1,5 plž
  • Sůl 1 člž
  • Voda perlivá 200 ml
  • Led

Příprava

1
Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a dejte je do mísy. Lžíci sójové omáčky smíchejte se sezamovým olejem a nalijte na kuře, rukou promíchejte, aby se směsí vše obalilo, a nechte deset minut stát.
2
Udělejte tempuru: v míse smíchejte mouku, lžíci kukuřičného škrobu a sůl a nakonec vmíchejte perlivou vodu. Přidejte pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojte do těstíčka – pozor, nesmí se přešlehat. Naopak malé hrudky nevadí.
3
Větší vrstvu oleje rozpalte v pánvi. Kousky masa postupně namáčejte do těstíčka a pomocí hůlek je vkládejte do oleje a smažte dvě minuty dokřupava.
4
Tři lžíce sojové omáčky, bílé víno, sherry, třtinový cukr a půl lžíce škrobu smíchejte v misce. Pánev wok rozpalte, vlijte tři lžíce oleje a pak na něm zprudka osmahněte papriku, mrkev, nasekaný česnek a zázvor. Vlijte omáčku a obsah pánve nechte zhoustnout a poté minutu probublávat.
5
Zeleninovou směs rozdělte na talíře, navrch dejte maso. Jezte s rýží vařenou v páře, ozdobené cibulkou.
1
Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a dejte je do mísy. Lžíci sójové omáčky smíchejte se sezamovým olejem a nalijte na kuře, rukou promíchejte, aby se směsí vše obalilo, a nechte deset minut stát.
2
Udělejte tempuru: v míse smíchejte mouku, lžíci kukuřičného škrobu a sůl a nakonec vmíchejte perlivou vodu. Přidejte pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojte do těstíčka – pozor, nesmí se přešlehat. Naopak malé hrudky nevadí.
3
Větší vrstvu oleje rozpalte v pánvi. Kousky masa postupně namáčejte do těstíčka a pomocí hůlek je vkládejte do oleje a smažte dvě minuty dokřupava.
4
Tři lžíce sojové omáčky, bílé víno, sherry, třtinový cukr a půl lžíce škrobu smíchejte v misce. Pánev wok rozpalte, vlijte tři lžíce oleje a pak na něm zprudka osmahněte papriku, mrkev, nasekaný česnek a zázvor. Vlijte omáčku a obsah pánve nechte zhoustnout a poté minutu probublávat.
5
Zeleninovou směs rozdělte na talíře, navrch dejte maso. Jezte s rýží vařenou v páře, ozdobené cibulkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.