Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuře se slaninou a omáčkou z bílého vína
Albert logoAlbert logo
  • Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína

Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína

Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Mouka hladká 70 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Kuřecí stehna 8 ks
  • Bílé víno 120 ml
  • Koření provensálské 2 člž
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Vývar kuřecí 240 ml
  • Petrželka čerstvá
  • Bageta tmavá
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Mouka hladká 70 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Kuřecí stehna 8 ks
  • Bílé víno 120 ml
  • Koření provensálské 2 člž
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Vývar kuřecí 240 ml
  • Petrželka čerstvá
  • Bageta tmavá

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpalte velkou, těžkou pánev vhodnou do trouby a opečte v ní dozlatova kousky slaniny. Vylovte je z tuku v pánvi a odložte stranou. V pánvi na mírném plamenu vmíchejte do tuku mouku, sůl, pepř a provensálské koření a ve směsi obalte kuřecí stehna. Zvyšte plamen a kuře z obou stran opečte dozlatova. Pak ho vyndejte a nechte stranou. Do pánve vlijte olivový olej, vsypte šalotky a 5–10 minut dozlatova opékejte. Za stálého míchání pomalu vlijte víno, pak kuřecí vývar a nechte 5–10 minut redukovat. Vraťte do pánve kuře a slaninu a přesuňte na 40 minut do trouby, občas kuře polijte šťávou z pánve. Vyjměte z trouby, pokud chcete, odeberte lžící tuk, ozdobte petrželkou a podávejte s čerstvým bílým pečivem.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpalte velkou, těžkou pánev vhodnou do trouby a opečte v ní dozlatova kousky slaniny. Vylovte je z tuku v pánvi a odložte stranou. V pánvi na mírném plamenu vmíchejte do tuku mouku, sůl, pepř a provensálské koření a ve směsi obalte kuřecí stehna. Zvyšte plamen a kuře z obou stran opečte dozlatova. Pak ho vyndejte a nechte stranou. Do pánve vlijte olivový olej, vsypte šalotky a 5–10 minut dozlatova opékejte. Za stálého míchání pomalu vlijte víno, pak kuřecí vývar a nechte 5–10 minut redukovat. Vraťte do pánve kuře a slaninu a přesuňte na 40 minut do trouby, občas kuře polijte šťávou z pánve. Vyjměte z trouby, pokud chcete, odeberte lžící tuk, ozdobte petrželkou a podávejte s čerstvým bílým pečivem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.