1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Kuře důkladně osolte.
3
Zeleninu vsypte do pekáče, položte na ni kuře a poklaďte ho kousky másla. Kolem poházejte bobkové listy, bylinky a koření, vlijte ⅔ vývaru a dejte do trouby. Pečte 1 hodinu, kuře přelévejte, případně dolijte vývar.
4
Jakmile je kuře zlaté a propečené, vyndejte ho z pekáče a uchovejte v teple.
5
Odstraňte kuličky koření a bobkové listy a upečenou zeleninu propasírujte nebo rozmixujte, podle potřeby omáčku nařeďte horkým vývarem. Maso rozdělte na talíře a podávejte s omáčkou a bramborovými noky.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Kuře důkladně osolte.
3
Zeleninu vsypte do pekáče, položte na ni kuře a poklaďte ho kousky másla. Kolem poházejte bobkové listy, bylinky a koření, vlijte ⅔ vývaru a dejte do trouby. Pečte 1 hodinu, kuře přelévejte, případně dolijte vývar.
4
Jakmile je kuře zlaté a propečené, vyndejte ho z pekáče a uchovejte v teple.
5
Odstraňte kuličky koření a bobkové listy a upečenou zeleninu propasírujte nebo rozmixujte, podle potřeby omáčku nařeďte horkým vývarem. Maso rozdělte na talíře a podávejte s omáčkou a bramborovými noky.