Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuře s hráškovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Kuře s hráškovým pyré

Kuře s hráškovým pyré

Kuře s hráškovým pyré
Snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Podmáslí 125 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Kuřecí stehna 8 ks
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Mouka hladká 3 plž
  • Paprika mletá sladká 1,5 člž
  • Sezam 2 plž
  • Brambory 2 ks
  • Hrášek mražený 150 g
  • Sůl
  • Brokolice 450 g
  • Pepř
  • Máta 3 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Podmáslí 125 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Kuřecí stehna 8 ks
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Mouka hladká 3 plž
  • Paprika mletá sladká 1,5 člž
  • Sezam 2 plž
  • Brambory 2 ks
  • Hrášek mražený 150 g
  • Sůl
  • Brokolice 450 g
  • Pepř
  • Máta 3 plž
  • Olej olivový 2 plž

Příprava

1
Podmáslí promíchejte s hořčicí a česnekem. Do směsi namočte kuřecí stehna a nechte je aspoň půl hodiny marinovat, nejlépe přes noc.
2
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do zavíracího sáčku dejte mouku, kypřicí prášek, papriku, sezam, sůl a pepř. Postupně dovnitř vložte stehna a pořádně protřeste, aby byly směsí celé obalené. Maso rozložte na plech, postříkejte olejem a pečte asi 35–45 minut, aby maso bylo zlaté a propečené.
3
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory. Zhruba po 15 minutách varu přidejte brokolici a hrášek a společně povařte 3 minuty. Slijte, promíchejte s mátou a olejem či máslem a vyšťouchejte dohladka. Podávejte ke kuřecímu masu. Pyré můžete vytvarovat pomocí formiček na pudink.
1
Podmáslí promíchejte s hořčicí a česnekem. Do směsi namočte kuřecí stehna a nechte je aspoň půl hodiny marinovat, nejlépe přes noc.
2
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do zavíracího sáčku dejte mouku, kypřicí prášek, papriku, sezam, sůl a pepř. Postupně dovnitř vložte stehna a pořádně protřeste, aby byly směsí celé obalené. Maso rozložte na plech, postříkejte olejem a pečte asi 35–45 minut, aby maso bylo zlaté a propečené.
3
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory. Zhruba po 15 minutách varu přidejte brokolici a hrášek a společně povařte 3 minuty. Slijte, promíchejte s mátou a olejem či máslem a vyšťouchejte dohladka. Podávejte ke kuřecímu masu. Pyré můžete vytvarovat pomocí formiček na pudink.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.