1
Kuře položte hřbetem nahoru. Odřežte přečnívající kůži na krku a u biskupa. Nožem vyřízněte páteř – řezy veďte po obou stranách páteře.
2
Páteř vyjměte, kuře rukama roztlačte naplocho a postupně z něj odstraňte kosti a kůstky. Pomocí špikovacího nože vždy nařízněte maso podél kosti a kost vyjměte. Kosti ponechte pouze ve stehnech a křídlech.
3
Troubu předehřejte na 190 °C. Na pekáč položte brambory, mrkev, cibuli, česnek a bylinky. Kuře pořádně ze všech stran osolte a položte ho na zeleninu kůží nahoru. Pod kůži vložte plátky másla.
4
Podlijte vínem, případně trochou vody a pečte asi 75 minut dozlatova.
1
Kuře položte hřbetem nahoru. Odřežte přečnívající kůži na krku a u biskupa. Nožem vyřízněte páteř – řezy veďte po obou stranách páteře.
2
Páteř vyjměte, kuře rukama roztlačte naplocho a postupně z něj odstraňte kosti a kůstky. Pomocí špikovacího nože vždy nařízněte maso podél kosti a kost vyjměte. Kosti ponechte pouze ve stehnech a křídlech.
3
Troubu předehřejte na 190 °C. Na pekáč položte brambory, mrkev, cibuli, česnek a bylinky. Kuře pořádně ze všech stran osolte a položte ho na zeleninu kůží nahoru. Pod kůži vložte plátky másla.
4
Podlijte vínem, případně trochou vody a pečte asi 75 minut dozlatova.