Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuře nadivoko
Albert logoAlbert logo
  • Kuře nadivoko

Kuře nadivoko

Kuře nadivoko
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 30 g
  • Kuřecí prsní řízky 600 g
  • Cibule 2 ks
  • Anglická slanina 150 g
  • Bobkový list 4 ks
  • Jalovec 10 ks
  • Nové koření 8 ks
  • Mouka hladká 1 plž
  • Bramborové noky 250 g
  • Sůl
  • Rozmarýn sušený 1 člž
  • Hrášek sterilovaný 100 g
  • Mrkev 4 ks
  • Máslo 30 g
  • Kuřecí prsní řízky 600 g
  • Cibule 2 ks
  • Anglická slanina 150 g
  • Bobkový list 4 ks
  • Jalovec 10 ks
  • Nové koření 8 ks
  • Mouka hladká 1 plž
  • Bramborové noky 250 g
  • Sůl
  • Rozmarýn sušený 1 člž
  • Hrášek sterilovaný 100 g
  • Mrkev 4 ks

Příprava

1
Na mírnějším plameni v hlubší pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, orestujte v něm cibuli a koření. Troubu rozehřejte na 200 °C. Kuře osolte. Slaninu a bobkový list poklaďte na maso, svažte provázky, vložte k základu a opečte. Podlijte trochou vody, přiklopte a vložte do trouby. Pečte 40 minut, mezitím kuře obraťte. Odkryjte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte, vraťte do trouby a zbylý obsah v pánvi zredukujte na tuk. Zaprašte moukou, orestujte, podlijte 1 dl vody, dobře rozmíchejte a nechte půl hodiny provařit.
2
Bramborové noky uvařte dle návodu. Mrkev opečte na másle dokřupava, lehce osolte. Noky smíchejte s hráškem, osolte a opepřete. Maso vraťte k omáčce. Podávejte s noky a mrkví.
1
Na mírnějším plameni v hlubší pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, orestujte v něm cibuli a koření. Troubu rozehřejte na 200 °C. Kuře osolte. Slaninu a bobkový list poklaďte na maso, svažte provázky, vložte k základu a opečte. Podlijte trochou vody, přiklopte a vložte do trouby. Pečte 40 minut, mezitím kuře obraťte. Odkryjte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte, vraťte do trouby a zbylý obsah v pánvi zredukujte na tuk. Zaprašte moukou, orestujte, podlijte 1 dl vody, dobře rozmíchejte a nechte půl hodiny provařit.
2
Bramborové noky uvařte dle návodu. Mrkev opečte na másle dokřupava, lehce osolte. Noky smíchejte s hráškem, osolte a opepřete. Maso vraťte k omáčce. Podávejte s noky a mrkví.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.