1
Na mírnějším plameni v hlubší pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, orestujte v něm cibuli a koření. Troubu rozehřejte na 200 °C. Kuře osolte. Slaninu a bobkový list poklaďte na maso, svažte provázky, vložte k základu a opečte. Podlijte trochou vody, přiklopte a vložte do trouby. Pečte 40 minut, mezitím kuře obraťte. Odkryjte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte, vraťte do trouby a zbylý obsah v pánvi zredukujte na tuk. Zaprašte moukou, orestujte, podlijte 1 dl vody, dobře rozmíchejte a nechte půl hodiny provařit.
2
Bramborové noky uvařte dle návodu. Mrkev opečte na másle dokřupava, lehce osolte. Noky smíchejte s hráškem, osolte a opepřete. Maso vraťte k omáčce. Podávejte s noky a mrkví.