Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuře na paprice s rýží
Albert logoAlbert logo
  • Kuře na paprice s rýží

Kuře na paprice s rýží

Máme pro vás jednoduchý recept na nejlepší kuře na paprice se smetanou a rýží, který si zamilujete pro jeho bohatou chuť a snadnou přípravu. Tento recept vám ukáže, jak připravit nejlepší kuře na paprice jako od babičky, které je jemné, šťavnaté a plné lahodné paprikové omáčky.
Kuře na paprice s rýží
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Kuře celé 1 ks
  • Sůl
  • Paprika mletá sladká
  • Pepř
  • Nové koření
  • Vývar zeleninový 500 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Tymián sušený
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Rýže 600 g
  • Máslo 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Kuře celé 1 ks
  • Sůl
  • Paprika mletá sladká
  • Pepř
  • Nové koření
  • Vývar zeleninový 500 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Tymián sušený
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Rýže 600 g
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Cibuli pokrájejte najemno a pak ji 3–5 minut smažte na másle.
2
Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci.
3
Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření, pepře a dvě snítky tymiánu, lehce podlijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru, a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte.
4
V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak podlévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit.
5
Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte.
6
Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřejte 15 minut. Podávejte s rýží.
1
Cibuli pokrájejte najemno a pak ji 3–5 minut smažte na másle.
2
Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci.
3
Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření, pepře a dvě snítky tymiánu, lehce podlijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru, a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte.
4
V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak podlévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit.
5
Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte.
6
Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřejte 15 minut. Podávejte s rýží.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.