1
Šalotky nasekejte najemno a pak je 3–5 minut smažte na másle.
2
Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuřecí čtvrtky – každou na dvě části. Všechny díly osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou.
3
Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci.
4
Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření a pepře, podlijte asi 300 ml vývaru – a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte.
5
V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak polévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte.
6
Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřívejte 15 minut.
7
Maso a omáčku podávejte společně s houskovým knedlíkem.
8
Na knedlíky nejprve nakrájejte housky na spíš menší kostičky. Na pánvi zahřejte máslo a pak na něm housku lehce opečte a nechte vychladnout.
9
Do mísy nasypte mouku, přilijte prošlehané vejce a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou energicky zpracovávejte, dokud nevznikne hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
10
Pak přidejte opečenou housku a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta. Rozdělte ho na dva díly a vytvarujte podlouhlé šišky.
11
Vložte je do vroucí osolené vody a na mírném ohni vařte asi 20 minut. Uvařené knedlíky vylovte z vody a okamžitě je propíchejte, pak, ještě horké, nakrájejte na plátky.
1
Šalotky nasekejte najemno a pak je 3–5 minut smažte na másle.
2
Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuřecí čtvrtky – každou na dvě části. Všechny díly osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou.
3
Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci.
4
Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření a pepře, podlijte asi 300 ml vývaru – a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte.
5
V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak polévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte.
6
Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřívejte 15 minut.
7
Maso a omáčku podávejte společně s houskovým knedlíkem.
8
Na knedlíky nejprve nakrájejte housky na spíš menší kostičky. Na pánvi zahřejte máslo a pak na něm housku lehce opečte a nechte vychladnout.
9
Do mísy nasypte mouku, přilijte prošlehané vejce a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou energicky zpracovávejte, dokud nevznikne hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
10
Pak přidejte opečenou housku a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta. Rozdělte ho na dva díly a vytvarujte podlouhlé šišky.
11
Vložte je do vroucí osolené vody a na mírném ohni vařte asi 20 minut. Uvařené knedlíky vylovte z vody a okamžitě je propíchejte, pak, ještě horké, nakrájejte na plátky.