1
Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky. V míse prošlehejte 60 g másla se 150 g cukru na nadýchanou pěnu. Přidejte 2 vejce, kypřicí prášek, jedlou sodu a znovu prošlehejte. Zapracujte citronovou šťávu, kůru, 70 ml mléka a na závěr přisypte 130 g mouky. Směs rozdělte do košíčků a pečte 18–20 minut, až zapíchnutá dřevěná špejle vyjde ven bez vlhkých drobečků. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
2
Mezitím si připravte očička, nožičky, zobáčky a cukrový rozvar na krém. Rozpusťte čokoládu a nakapejte na pečicí papír 24 teček – poslouží jako očička. Z marcipánu vytvarujte zobáčky a nožičky. Vodu a cukr dejte do rendlíku a připravte hustý cukrový rozvar. Zahřívejte na mírném plameni 20–30 minut, až uvaříte rozvar na nit – poznáte tak, že si kápnete na prst trochu rozvaru, spojíte prsty, a pokud se mezi nimi táhne nitka, je hotovo.
3
Připravte krém. Ze 2 bílků s trochou citronové šťávy vyšlehejte sníh. Pomalu do něj zašlehávejte teplý cukrový rozvar ze 130 g cukru krupice a 160 ml vody. Přidejte potravinářské barvivo a šlehejte do úplného vychladnutí. Sníh naplňte do cukrářského sáčku a vytvořte z něj na muffiny kuřátka: nejdřív vytvarujte všechna tělíčka a potom hlavičky. Přidejte oranžové zobáčky a nožičky vytvarované z marcipánu Nakonec přitiskněte čokoládová očička.
1
Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky. V míse prošlehejte 60 g másla se 150 g cukru na nadýchanou pěnu. Přidejte 2 vejce, kypřicí prášek, jedlou sodu a znovu prošlehejte. Zapracujte citronovou šťávu, kůru, 70 ml mléka a na závěr přisypte 130 g mouky. Směs rozdělte do košíčků a pečte 18–20 minut, až zapíchnutá dřevěná špejle vyjde ven bez vlhkých drobečků. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
2
Mezitím si připravte očička, nožičky, zobáčky a cukrový rozvar na krém. Rozpusťte čokoládu a nakapejte na pečicí papír 24 teček – poslouží jako očička. Z marcipánu vytvarujte zobáčky a nožičky. Vodu a cukr dejte do rendlíku a připravte hustý cukrový rozvar. Zahřívejte na mírném plameni 20–30 minut, až uvaříte rozvar na nit – poznáte tak, že si kápnete na prst trochu rozvaru, spojíte prsty, a pokud se mezi nimi táhne nitka, je hotovo.
3
Připravte krém. Ze 2 bílků s trochou citronové šťávy vyšlehejte sníh. Pomalu do něj zašlehávejte teplý cukrový rozvar ze 130 g cukru krupice a 160 ml vody. Přidejte potravinářské barvivo a šlehejte do úplného vychladnutí. Sníh naplňte do cukrářského sáčku a vytvořte z něj na muffiny kuřátka: nejdřív vytvarujte všechna tělíčka a potom hlavičky. Přidejte oranžové zobáčky a nožičky vytvarované z marcipánu Nakonec přitiskněte čokoládová očička.