1
Květák rozdrobte na malé kousky a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte 10 minut v troubě na 220 °C.
2
V kuchyňském robotu rozmixujte 200 ml olivového oleje s hladkolistou petrželí a dejte stranou.
3
Na oleji a kousku másla orestujte dosklovata cibuli pokrájenou nadrobno. Přidejte prolisovaný česnek, minutu opékejte, přisypte květák a 320 g scezené kukuřice. Osolte, opepřete, promíchejte a zalijte vodou. Vložte bujon a vařte 10 minut.
4
Polévku rozmixujte a dochuťte šťávou z citronu. Ozdobte lžící petrželkového oleje, citronovou kůrou, zbylou kukuřicí a pažitkou.
1
Květák rozdrobte na malé kousky a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte 10 minut v troubě na 220 °C.
2
V kuchyňském robotu rozmixujte 200 ml olivového oleje s hladkolistou petrželí a dejte stranou.
3
Na oleji a kousku másla orestujte dosklovata cibuli pokrájenou nadrobno. Přidejte prolisovaný česnek, minutu opékejte, přisypte květák a 320 g scezené kukuřice. Osolte, opepřete, promíchejte a zalijte vodou. Vložte bujon a vařte 10 minut.
4
Polévku rozmixujte a dochuťte šťávou z citronu. Ozdobte lžící petrželkového oleje, citronovou kůrou, zbylou kukuřicí a pažitkou.