1
Předehřejte troubu na 190 °C. Osolte a opepřete krůtu. V silnostěnném velkém kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte cibuli, česnek, Srirachu, med a tymián a míchejte asi 2 minuty. Pak zalijte vývarem a vhoďte bobkové listy.
2
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte 4–5 hodin při 190 °C. Můžete snížit teplotu na 150 °C a potom bude krůta potřebovat 6–8 hodin. Občas přelévejte výpekem. Ke konci pečení ochutnejte, zda šťáva nepotřebuje přisolit.
3
Když se maso začne rozpadat, vyjměte stehna a pomocí dvou vidliček krůtu natrhejte na vlákna. Skvělé v sendvičích, s pečenými bramborami, bílou rýží nebo jakkoli jinak.
1
Předehřejte troubu na 190 °C. Osolte a opepřete krůtu. V silnostěnném velkém kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte cibuli, česnek, Srirachu, med a tymián a míchejte asi 2 minuty. Pak zalijte vývarem a vhoďte bobkové listy.
2
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte 4–5 hodin při 190 °C. Můžete snížit teplotu na 150 °C a potom bude krůta potřebovat 6–8 hodin. Občas přelévejte výpekem. Ke konci pečení ochutnejte, zda šťáva nepotřebuje přisolit.
3
Když se maso začne rozpadat, vyjměte stehna a pomocí dvou vidliček krůtu natrhejte na vlákna. Skvělé v sendvičích, s pečenými bramborami, bílou rýží nebo jakkoli jinak.