1
Maso nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, zalijte sójovou omáčkou, přidejte utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a bílý pepř. Osolte, promíchejte a nechte půl až dvě hodiny marinovat.
2
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte olej, zprudka osmažte marinované maso, počkejte, až se zatáhne, a dolijte zbytek marinády. Podlijte trochou horké vody a duste.
3
Rajčata nakrojte na spodní straně do kříže, zalijte vařící vodou, nechte pár minut spařit, poté vylovte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
4
Jakmile je maso skoro dovařené, přidejte rajčata, skořici a hřebíček a ještě chvíli duste, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku.
5
Podle potřeby dochuťte hotový pokrm sójovou omáčkou. Podávejte s jasmínovou rýží.
1
Maso nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, zalijte sójovou omáčkou, přidejte utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a bílý pepř. Osolte, promíchejte a nechte půl až dvě hodiny marinovat.
2
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte olej, zprudka osmažte marinované maso, počkejte, až se zatáhne, a dolijte zbytek marinády. Podlijte trochou horké vody a duste.
3
Rajčata nakrojte na spodní straně do kříže, zalijte vařící vodou, nechte pár minut spařit, poté vylovte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
4
Jakmile je maso skoro dovařené, přidejte rajčata, skořici a hřebíček a ještě chvíli duste, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku.
5
Podle potřeby dochuťte hotový pokrm sójovou omáčkou. Podávejte s jasmínovou rýží.