Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrůtí roláda s kaštanovou nádivkou, dýňovým pyré, zadělávanou kapustou a vypečenou slaninou
Albert logoAlbert logo
  • Krůtí roláda s kaštanovou nádivkou, dýňovým pyré, zadělávanou kapustou a vypečenou slaninou

Krůtí roláda s kaštanovou nádivkou, dýňovým pyré, zadělávanou kapustou a vypečenou slaninou

Krůtí roláda s kaštanovou nádivkou, dýňovým pyré, zadělávanou kapustou a vypečenou slaninou
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kaštany jedlé 50 g
  • Máslo 80 g
  • Cibule 50 g
  • Česnek 30 g
  • Slanina kostky 100 g
  • Toastový chléb světlý 300 g
  • Mléko 200 ml
  • Vejce 4 ks
  • Petržel hladkolistá 30 g
  • Krůtí prsní řízky 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Dýně Hokkaidó 400 g
  • Olej olivový 20 ml
  • Cukr krupicový 10 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 380 ml
  • Kapusta růžičková 400 g
  • Majoránka sušená 2 g
  • Kaštany jedlé 50 g
  • Máslo 80 g
  • Cibule 50 g
  • Česnek 30 g
  • Slanina kostky 100 g
  • Toastový chléb světlý 300 g
  • Mléko 200 ml
  • Vejce 4 ks
  • Petržel hladkolistá 30 g
  • Krůtí prsní řízky 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Dýně Hokkaidó 400 g
  • Olej olivový 20 ml
  • Cukr krupicový 10 g

Příprava

1
Do vroucí vody nasypte 50 g kaštanů naříznutých křížem. Vařte je na středním plameni po dobu 8–10 minut. Vodu slijte, kaštany promněte v utěrce, aby se narušila skořápka, a ještě teplé zbavte skořápky včetně hnědé slupky. Na pánvi rozpusťte 30 másla a orestujte na něm oloupaných a nadrobno nakrájených 50 g cibule, 20 g česneku a 50 g slaniny. Pánev dejte stranou a přidejte 300 g toustového chleba nakrájeného na kostičky, uvařené kaštany, 200 ml mléka, 4 vejce, 30 g omyté a nasekané hladkolisté petrželky a vše důkladně promíchejte do kompaktní nádivky.
2
Podélně rozřízněte 600 g krůtích prsou, aby vznikl velký plát, a rozklepejte je ještě paličkou do tvaru obdélníku. Maso osolte, opepřete a do středu rozprostřete připravenou nádivku. Zarolujte tak, aby vznikl válec, a pevně zabalte do fólie nebo alobalu. Pečte v troubě na 90 °C po dobu 70 minut. Pokud máte doma teploměr na maso, hotovou roládu poznáte tak, že vnitřní teplota dosáhne 80 °C. Po upečení roládu vybalte a opečte dozlatova na pánvi.
3
Dýni oloupejte, odstraňte semínka a 400 g dužiny nakrájejte na menší kousky. Vložte do mísy a dochuťte 3 g soli, 20 ml olivového oleje, 10 g cukru a snítkou tymiánu. Ingredience zamíchejte, přendejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 20 minut. Upečenou dýni rozmixujte s 50 g másla a 130 ml smetany do hladkého pyré.
4
Rozčtvrťte 400 g růžičkové kapusty a uvařte ji ve větším hrnci v osolené vodě doměkka. Na pánvi orestujte 50 g kostiček slaniny, 10 g oloupaného, prolisovaného česneku, přidejte uvařenou kapustu a zalijte 250 ml smetany. Směs povařte, dokud nezhoustne, a dochuťte 2 g majoránky, 25 g soli a 2 g pepře. Krůtí roládu podávejte nakrájenou na plátky s dýňovým pyré, zadělávanou kapustou a slaninou. Dokonale vyvážená chuť svátečního oběda.
1
Do vroucí vody nasypte 50 g kaštanů naříznutých křížem. Vařte je na středním plameni po dobu 8–10 minut. Vodu slijte, kaštany promněte v utěrce, aby se narušila skořápka, a ještě teplé zbavte skořápky včetně hnědé slupky. Na pánvi rozpusťte 30 másla a orestujte na něm oloupaných a nadrobno nakrájených 50 g cibule, 20 g česneku a 50 g slaniny. Pánev dejte stranou a přidejte 300 g toustového chleba nakrájeného na kostičky, uvařené kaštany, 200 ml mléka, 4 vejce, 30 g omyté a nasekané hladkolisté petrželky a vše důkladně promíchejte do kompaktní nádivky.
2
Podélně rozřízněte 600 g krůtích prsou, aby vznikl velký plát, a rozklepejte je ještě paličkou do tvaru obdélníku. Maso osolte, opepřete a do středu rozprostřete připravenou nádivku. Zarolujte tak, aby vznikl válec, a pevně zabalte do fólie nebo alobalu. Pečte v troubě na 90 °C po dobu 70 minut. Pokud máte doma teploměr na maso, hotovou roládu poznáte tak, že vnitřní teplota dosáhne 80 °C. Po upečení roládu vybalte a opečte dozlatova na pánvi.
3
Dýni oloupejte, odstraňte semínka a 400 g dužiny nakrájejte na menší kousky. Vložte do mísy a dochuťte 3 g soli, 20 ml olivového oleje, 10 g cukru a snítkou tymiánu. Ingredience zamíchejte, přendejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 20 minut. Upečenou dýni rozmixujte s 50 g másla a 130 ml smetany do hladkého pyré.
4
Rozčtvrťte 400 g růžičkové kapusty a uvařte ji ve větším hrnci v osolené vodě doměkka. Na pánvi orestujte 50 g kostiček slaniny, 10 g oloupaného, prolisovaného česneku, přidejte uvařenou kapustu a zalijte 250 ml smetany. Směs povařte, dokud nezhoustne, a dochuťte 2 g majoránky, 25 g soli a 2 g pepře. Krůtí roládu podávejte nakrájenou na plátky s dýňovým pyré, zadělávanou kapustou a slaninou. Dokonale vyvážená chuť svátečního oběda.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.