1
Do vroucí vody nasypte 50 g kaštanů naříznutých křížem. Vařte je na středním plameni po dobu 8–10 minut. Vodu slijte, kaštany promněte v utěrce, aby se narušila skořápka, a ještě teplé zbavte skořápky včetně hnědé slupky. Na pánvi rozpusťte 30 másla a orestujte na něm oloupaných a nadrobno nakrájených 50 g cibule, 20 g česneku a 50 g slaniny. Pánev dejte stranou a přidejte 300 g toustového chleba nakrájeného na kostičky, uvařené kaštany, 200 ml mléka, 4 vejce, 30 g omyté a nasekané hladkolisté petrželky a vše důkladně promíchejte do kompaktní nádivky.
2
Podélně rozřízněte 600 g krůtích prsou, aby vznikl velký plát, a rozklepejte je ještě paličkou do tvaru obdélníku. Maso osolte, opepřete a do středu rozprostřete připravenou nádivku. Zarolujte tak, aby vznikl válec, a pevně zabalte do fólie nebo alobalu. Pečte v troubě na 90 °C po dobu 70 minut. Pokud máte doma teploměr na maso, hotovou roládu poznáte tak, že vnitřní teplota dosáhne 80 °C. Po upečení roládu vybalte a opečte dozlatova na pánvi.
3
Dýni oloupejte, odstraňte semínka a 400 g dužiny nakrájejte na menší kousky. Vložte do mísy a dochuťte 3 g soli, 20 ml olivového oleje, 10 g cukru a snítkou tymiánu. Ingredience zamíchejte, přendejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 20 minut. Upečenou dýni rozmixujte s 50 g másla a 130 ml smetany do hladkého pyré.
4
Rozčtvrťte 400 g růžičkové kapusty a uvařte ji ve větším hrnci v osolené vodě doměkka. Na pánvi orestujte 50 g kostiček slaniny, 10 g oloupaného, prolisovaného česneku, přidejte uvařenou kapustu a zalijte 250 ml smetany. Směs povařte, dokud nezhoustne, a dochuťte 2 g majoránky, 25 g soli a 2 g pepře. Krůtí roládu podávejte nakrájenou na plátky s dýňovým pyré, zadělávanou kapustou a slaninou. Dokonale vyvážená chuť svátečního oběda.
1
Do vroucí vody nasypte 50 g kaštanů naříznutých křížem. Vařte je na středním plameni po dobu 8–10 minut. Vodu slijte, kaštany promněte v utěrce, aby se narušila skořápka, a ještě teplé zbavte skořápky včetně hnědé slupky. Na pánvi rozpusťte 30 másla a orestujte na něm oloupaných a nadrobno nakrájených 50 g cibule, 20 g česneku a 50 g slaniny. Pánev dejte stranou a přidejte 300 g toustového chleba nakrájeného na kostičky, uvařené kaštany, 200 ml mléka, 4 vejce, 30 g omyté a nasekané hladkolisté petrželky a vše důkladně promíchejte do kompaktní nádivky.
2
Podélně rozřízněte 600 g krůtích prsou, aby vznikl velký plát, a rozklepejte je ještě paličkou do tvaru obdélníku. Maso osolte, opepřete a do středu rozprostřete připravenou nádivku. Zarolujte tak, aby vznikl válec, a pevně zabalte do fólie nebo alobalu. Pečte v troubě na 90 °C po dobu 70 minut. Pokud máte doma teploměr na maso, hotovou roládu poznáte tak, že vnitřní teplota dosáhne 80 °C. Po upečení roládu vybalte a opečte dozlatova na pánvi.
3
Dýni oloupejte, odstraňte semínka a 400 g dužiny nakrájejte na menší kousky. Vložte do mísy a dochuťte 3 g soli, 20 ml olivového oleje, 10 g cukru a snítkou tymiánu. Ingredience zamíchejte, přendejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 20 minut. Upečenou dýni rozmixujte s 50 g másla a 130 ml smetany do hladkého pyré.
4
Rozčtvrťte 400 g růžičkové kapusty a uvařte ji ve větším hrnci v osolené vodě doměkka. Na pánvi orestujte 50 g kostiček slaniny, 10 g oloupaného, prolisovaného česneku, přidejte uvařenou kapustu a zalijte 250 ml smetany. Směs povařte, dokud nezhoustne, a dochuťte 2 g majoránky, 25 g soli a 2 g pepře. Krůtí roládu podávejte nakrájenou na plátky s dýňovým pyré, zadělávanou kapustou a slaninou. Dokonale vyvážená chuť svátečního oběda.