1
V misce promíchejte mouku s parmazánem. Maso osolte a opepřete a obalte v moučné směsi, přebytky oklepněte.
2
Do pánve dejte olej a máslo a rozehřejte ji na středním ohni. Opečte maso dozlatova a propečena, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak ho dejte stranou na nahřátý talíř.
3
Do pánve dejte česnek (pokud je potřeba, přidejte trochu oleje) a minutu ho opékejte, ale dávejte pozor, aby se nespálil. Stáhněte oheň na minimum a vlijte mléko či smetanu. Přiveďte k varu, osolte, opepřete, vmíchejte parmazán a kapary – asi 3 minuty povařte do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte do ní škrob promíchaný se lžící vody a chvilku za stálého míchání povařte.
4
Ochuťte omáčku citronovou šťávou a ještě minutu vařte, aby se spojila. Vložte maso i se šťávou, kterou pustilo, zpátky. Nechte ho prohřát a podávejte se zeleninou připravenou na páře nebo s těstovinami. Ozdobte kapary, plátky citronu a petrželkou.
1
V misce promíchejte mouku s parmazánem. Maso osolte a opepřete a obalte v moučné směsi, přebytky oklepněte.
2
Do pánve dejte olej a máslo a rozehřejte ji na středním ohni. Opečte maso dozlatova a propečena, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak ho dejte stranou na nahřátý talíř.
3
Do pánve dejte česnek (pokud je potřeba, přidejte trochu oleje) a minutu ho opékejte, ale dávejte pozor, aby se nespálil. Stáhněte oheň na minimum a vlijte mléko či smetanu. Přiveďte k varu, osolte, opepřete, vmíchejte parmazán a kapary – asi 3 minuty povařte do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte do ní škrob promíchaný se lžící vody a chvilku za stálého míchání povařte.
4
Ochuťte omáčku citronovou šťávou a ještě minutu vařte, aby se spojila. Vložte maso i se šťávou, kterou pustilo, zpátky. Nechte ho prohřát a podávejte se zeleninou připravenou na páře nebo s těstovinami. Ozdobte kapary, plátky citronu a petrželkou.