1
Připravte marinádu. Do mísy vlijte víno, přidejte bobkový list, kuličky pepře, nové koření a vložte omyté maso. Nechte marinovat přes noc. Maso vyjměte z marinády, osušte papírovou utěrkou a víno sceďte přes sítko do hrnce.
2
Maso ze všech stran osolte, opepřete a opečte v jiném hrnci na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
3
Maso vyjměte z hrnce a do výpeku přidejte 1 očištěnou a na drobné kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, očištěnou a na kostičky pokrájenou cibuli, protlak a opečte dozlatova. K zeleninové směsi přidejte scezené víno, vývar, sůl a maso. Přikryté vařte asi 40 minut.
4
Maso vyndejte a do základu přidejte 15 g změklého másla, které jste spojili s hladkou moukou do kompaktní kuličky. Omáčku promíchejte metličkou, nechte provařit a přeceďte přes sítko.
5
Bramborové noky připravte podle návodu na obalu, sceďte a opečte na 15 g másla.
6
Zbylou mrkev očistěte a pokrájejte na šikmá kolečka. Opečte ji na zbylém másle. Přidejte med, rozinky a ještě minutu promíchejte.
7
Maso pokrájejte a servírujte s opečenými noky, vinnou omáčkou a mrkví s rozinkami.
1
Připravte marinádu. Do mísy vlijte víno, přidejte bobkový list, kuličky pepře, nové koření a vložte omyté maso. Nechte marinovat přes noc. Maso vyjměte z marinády, osušte papírovou utěrkou a víno sceďte přes sítko do hrnce.
2
Maso ze všech stran osolte, opepřete a opečte v jiném hrnci na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
3
Maso vyjměte z hrnce a do výpeku přidejte 1 očištěnou a na drobné kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, očištěnou a na kostičky pokrájenou cibuli, protlak a opečte dozlatova. K zeleninové směsi přidejte scezené víno, vývar, sůl a maso. Přikryté vařte asi 40 minut.
4
Maso vyndejte a do základu přidejte 15 g změklého másla, které jste spojili s hladkou moukou do kompaktní kuličky. Omáčku promíchejte metličkou, nechte provařit a přeceďte přes sítko.
5
Bramborové noky připravte podle návodu na obalu, sceďte a opečte na 15 g másla.
6
Zbylou mrkev očistěte a pokrájejte na šikmá kolečka. Opečte ji na zbylém másle. Přidejte med, rozinky a ještě minutu promíchejte.
7
Maso pokrájejte a servírujte s opečenými noky, vinnou omáčkou a mrkví s rozinkami.