1
V malé misce promíchejte 120 g změklého másla se lžící čerstvého tymiánu, 2 prolisovanými stroužky česneku, lžičkou pokrájeného rozmarýnu a nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Osolte a opepřete.
2
Omyté a osušené krůtí prso osolte, opepřete a opečte na pánvi se 2 lžícemi olivového oleje ze všech stran dozlatova. Vložte do pekáčku spolu s připraveným bylinkovým máslem a vývarem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. V průběhu pečení maso výpekem polévejte.
3
Omyté a osušené brambory pokrájejte na klínky. Ve velké pánvi s poklicí rozehřejte lžíci oleje a brambory minutu restujte. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a zbylé máslo a restujte další minutu. Podlijte trochou vody, brambory osolte, opepřete a duste doměkka.
4
Na omáčku rozehřejte v rendlíku zbylý olej, přidejte očištěnou, nadrobno pokrájenou šalotku a restujte 2 minuty. Přilijte víno a pomalu vařte 2 minuty. Přidejte kuřecí vývar, obě hořčice a lžíci pokrájeného tymiánu. Osolte a vařte 2 minuty. Odstraňte z ohně a vmíchejte máslo.
5
Omáčkou polijte brambory a pokrájené krůtí maso, ozdobte plátky ředkvičky.
1
V malé misce promíchejte 120 g změklého másla se lžící čerstvého tymiánu, 2 prolisovanými stroužky česneku, lžičkou pokrájeného rozmarýnu a nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Osolte a opepřete.
2
Omyté a osušené krůtí prso osolte, opepřete a opečte na pánvi se 2 lžícemi olivového oleje ze všech stran dozlatova. Vložte do pekáčku spolu s připraveným bylinkovým máslem a vývarem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. V průběhu pečení maso výpekem polévejte.
3
Omyté a osušené brambory pokrájejte na klínky. Ve velké pánvi s poklicí rozehřejte lžíci oleje a brambory minutu restujte. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a zbylé máslo a restujte další minutu. Podlijte trochou vody, brambory osolte, opepřete a duste doměkka.
4
Na omáčku rozehřejte v rendlíku zbylý olej, přidejte očištěnou, nadrobno pokrájenou šalotku a restujte 2 minuty. Přilijte víno a pomalu vařte 2 minuty. Přidejte kuřecí vývar, obě hořčice a lžíci pokrájeného tymiánu. Osolte a vařte 2 minuty. Odstraňte z ohně a vmíchejte máslo.
5
Omáčkou polijte brambory a pokrájené krůtí maso, ozdobte plátky ředkvičky.