1
Předehřejte troubu na 170 °C. V malé míse smíchejte přísady na kořenící směs: 2 lžičky mleté papriky, lžičku třtinového cukru, lžičku hrubé soli, ½ lžičky pepře, ¼ lžičky kmínu, ½ lžičky sušeného česneku a ½ lžičky chilli nebo kajenského pepře.
2
Křídla po jednom důkladně potřete olejem a kořenící směsí a vložte na pekáč a zakryjte . Nechte 10 minut odležet .
3
Pečte 20 minut, poté odkryjte a nechte hodinu dopéct. Po hodině zapněte gril, teplotu zvyšte na 200 °C a dopečte kůrku dokřupava, z každé strany 10 minut.
4
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku: kečup, whisky, dijonskou hořčici, 2 lžíce třtinového cukru, ½ lžičky sušeného česneku, sůl a pepř.
5
Křídla podávejte s hotovou omáčkou, dochucená mořskou solí a čerstvým pepřem.
1
Předehřejte troubu na 170 °C. V malé míse smíchejte přísady na kořenící směs: 2 lžičky mleté papriky, lžičku třtinového cukru, lžičku hrubé soli, ½ lžičky pepře, ¼ lžičky kmínu, ½ lžičky sušeného česneku a ½ lžičky chilli nebo kajenského pepře.
2
Křídla po jednom důkladně potřete olejem a kořenící směsí a vložte na pekáč a zakryjte . Nechte 10 minut odležet .
3
Pečte 20 minut, poté odkryjte a nechte hodinu dopéct. Po hodině zapněte gril, teplotu zvyšte na 200 °C a dopečte kůrku dokřupava, z každé strany 10 minut.
4
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku: kečup, whisky, dijonskou hořčici, 2 lžíce třtinového cukru, ½ lžičky sušeného česneku, sůl a pepř.
5
Křídla podávejte s hotovou omáčkou, dochucená mořskou solí a čerstvým pepřem.