1
Ořechy rozsypte na prkénko nebo silikonovou podložku. Na pánvi pomalu rozpusťte 300 g cukru na karamel a ořechy jím přelijte, nechte vychladnout. Poté rozmixujte nahrubo.
2
Ananas oloupejte a vykrojte tvrdý střed. Nakrájejte na kostky. Rozpalte páneva zprudka na ní ananas opečte ze všech stran dozlatova. Zaprašte 20 g cukru a nechte zkaramelizovat. Odstavte z ohně a zakapejte limetkovou šťávou.
3
V kastrůlku na másle orestujte najemno nastrouhaný perník s kořením. Zalijte mlékem a smetanou. Přiveďte k varu, přisypte zbylý cukr a krupici. Za stálého míchání vařte 3 minuty. Přelijte do mixéru, rozmixujte dohladka a vlijte do espumy. Protřepte a nechte 5 minut odstát.
4
Do hlubšího talíře vyskládejte ananas, nastříkejte kaši, zasypte drobenkou a ozdobte lístkem máty.
1
Ořechy rozsypte na prkénko nebo silikonovou podložku. Na pánvi pomalu rozpusťte 300 g cukru na karamel a ořechy jím přelijte, nechte vychladnout. Poté rozmixujte nahrubo.
2
Ananas oloupejte a vykrojte tvrdý střed. Nakrájejte na kostky. Rozpalte páneva zprudka na ní ananas opečte ze všech stran dozlatova. Zaprašte 20 g cukru a nechte zkaramelizovat. Odstavte z ohně a zakapejte limetkovou šťávou.
3
V kastrůlku na másle orestujte najemno nastrouhaný perník s kořením. Zalijte mlékem a smetanou. Přiveďte k varu, přisypte zbylý cukr a krupici. Za stálého míchání vařte 3 minuty. Přelijte do mixéru, rozmixujte dohladka a vlijte do espumy. Protřepte a nechte 5 minut odstát.
4
Do hlubšího talíře vyskládejte ananas, nastříkejte kaši, zasypte drobenkou a ozdobte lístkem máty.