Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřupavé tofu s grilovaným pak choi
Albert logoAlbert logo
  • Křupavé tofu s grilovaným pak choi

Křupavé tofu s grilovaným pak choi

Křupavé tofu s grilovaným pak choi
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Asijská
Vegetariánské
Grilování
Léto
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rýže pestrobarevná BIO 250 g
  • Tofu natural 400 g
  • Olej sezamový 5 plž
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Sojová omáčka 50 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Med 2 plž
  • Rýžový ocet 2 plž
  • Sezam 1 člž
  • Pak choi 4 ks
  • Rýže pestrobarevná BIO 250 g
  • Tofu natural 400 g
  • Olej sezamový 5 plž
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Sojová omáčka 50 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Med 2 plž
  • Rýžový ocet 2 plž
  • Sezam 1 člž
  • Pak choi 4 ks

Příprava

1
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří rýže, připravte si tofu a pak choi.
2
Osušte 400 g tofu, nakrájejte ho na kostky o velikosti 2 × 2 cm a vložte do větší mísy. Přidejte 2 lžíce sezamového oleje a lžíci kukuřičného škrobu a vše promíchejte, aby byly kostičky tofu dobře obalené. Dochuťte špetkou soli a pepře a znovu promíchejte. Kostky tofu rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Po 15 minutách všechny kousky otočte. Vraťte tofu do trouby a pečte dalších 15–20 minut nebo dokud nebude ze všech stran zlatavé a křupavé.
3
Mezitím, co se peče tofu, připravte marinádu na pak choi. Ve větší míse smíchejte 3 lžíce sezamového oleje, 50 ml sójové omáčky, 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, 2 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa a ½ lžičky sezamových semínek. Pak choi očistěte, podélně rozkrojte na poloviny, vložte do mísy a dobře promíchejte s připravenou omáčkou. Nechte marinovat alespoň 15–20 minut, aby se chutě dobře propojily.
4
Gril nebo grilovací pánev rozpalte na střední teplotu. Položte marinované pak choi na gril řezem dolů. Grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud nejsou stonky měkké a listy lehce opečené. Dbejte na to, aby se nespálily. Na servírování připravte talíře s rýží, křupavým tofu, pak choi a přelijte zbylou marinádou a posypte sezamovými semínky. Ochutnejte grilované pak choi v asijském stylu.
1
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří rýže, připravte si tofu a pak choi.
2
Osušte 400 g tofu, nakrájejte ho na kostky o velikosti 2 × 2 cm a vložte do větší mísy. Přidejte 2 lžíce sezamového oleje a lžíci kukuřičného škrobu a vše promíchejte, aby byly kostičky tofu dobře obalené. Dochuťte špetkou soli a pepře a znovu promíchejte. Kostky tofu rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Po 15 minutách všechny kousky otočte. Vraťte tofu do trouby a pečte dalších 15–20 minut nebo dokud nebude ze všech stran zlatavé a křupavé.
3
Mezitím, co se peče tofu, připravte marinádu na pak choi. Ve větší míse smíchejte 3 lžíce sezamového oleje, 50 ml sójové omáčky, 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, 2 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa a ½ lžičky sezamových semínek. Pak choi očistěte, podélně rozkrojte na poloviny, vložte do mísy a dobře promíchejte s připravenou omáčkou. Nechte marinovat alespoň 15–20 minut, aby se chutě dobře propojily.
4
Gril nebo grilovací pánev rozpalte na střední teplotu. Položte marinované pak choi na gril řezem dolů. Grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud nejsou stonky měkké a listy lehce opečené. Dbejte na to, aby se nespálily. Na servírování připravte talíře s rýží, křupavým tofu, pak choi a přelijte zbylou marinádou a posypte sezamovými semínky. Ochutnejte grilované pak choi v asijském stylu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Větší kusy tofu také můžete pouze potřít sezamovým olejem, dochutit oblíbeným kořením a připravit na grilu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 36 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.