1
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří rýže, připravte si tofu a pak choi.
2
Osušte 400 g tofu, nakrájejte ho na kostky o velikosti 2 × 2 cm a vložte do větší mísy. Přidejte 2 lžíce sezamového oleje a lžíci kukuřičného škrobu a vše promíchejte, aby byly kostičky tofu dobře obalené. Dochuťte špetkou soli a pepře a znovu promíchejte. Kostky tofu rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Po 15 minutách všechny kousky otočte. Vraťte tofu do trouby a pečte dalších 15–20 minut nebo dokud nebude ze všech stran zlatavé a křupavé.
3
Mezitím, co se peče tofu, připravte marinádu na pak choi. Ve větší míse smíchejte 3 lžíce sezamového oleje, 50 ml sójové omáčky, 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, 2 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa a ½ lžičky sezamových semínek. Pak choi očistěte, podélně rozkrojte na poloviny, vložte do mísy a dobře promíchejte s připravenou omáčkou. Nechte marinovat alespoň 15–20 minut, aby se chutě dobře propojily.
4
Gril nebo grilovací pánev rozpalte na střední teplotu. Položte marinované pak choi na gril řezem dolů. Grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud nejsou stonky měkké a listy lehce opečené. Dbejte na to, aby se nespálily. Na servírování připravte talíře s rýží, křupavým tofu, pak choi a přelijte zbylou marinádou a posypte sezamovými semínky. Ochutnejte grilované pak choi v asijském stylu.
1
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Zatímco se vaří rýže, připravte si tofu a pak choi.
2
Osušte 400 g tofu, nakrájejte ho na kostky o velikosti 2 × 2 cm a vložte do větší mísy. Přidejte 2 lžíce sezamového oleje a lžíci kukuřičného škrobu a vše promíchejte, aby byly kostičky tofu dobře obalené. Dochuťte špetkou soli a pepře a znovu promíchejte. Kostky tofu rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Po 15 minutách všechny kousky otočte. Vraťte tofu do trouby a pečte dalších 15–20 minut nebo dokud nebude ze všech stran zlatavé a křupavé.
3
Mezitím, co se peče tofu, připravte marinádu na pak choi. Ve větší míse smíchejte 3 lžíce sezamového oleje, 50 ml sójové omáčky, 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, 2 lžíce medu, 2 lžíce rýžového octa a ½ lžičky sezamových semínek. Pak choi očistěte, podélně rozkrojte na poloviny, vložte do mísy a dobře promíchejte s připravenou omáčkou. Nechte marinovat alespoň 15–20 minut, aby se chutě dobře propojily.
4
Gril nebo grilovací pánev rozpalte na střední teplotu. Položte marinované pak choi na gril řezem dolů. Grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud nejsou stonky měkké a listy lehce opečené. Dbejte na to, aby se nespálily. Na servírování připravte talíře s rýží, křupavým tofu, pak choi a přelijte zbylou marinádou a posypte sezamovými semínky. Ochutnejte grilované pak choi v asijském stylu.