1
Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 45 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.
2
Mezitím v misce rozmíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a nechte vzejít kvásek (5–10 minut).
3
Do vychladlé dužiny z dýně přimíchejte kvásek, změklé máslo, sůl, postupně přisypávejte mouku a hněťte. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4
Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 6 bochánků. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
5
Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravte vedle sebe 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (à 30 cm) a uprostřed je svažte uzlem. Konce roztáhněte do stran. Doprostřed položte bochánek a protilehlé konce vzájemně svažte.
6
Pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě na 200 °C.
7
Nechte vychladnout, poté opatrně odstraňte provázek a do středu housky zapíchněte na ozdobu kousek jádra vlašského ořechu jako stopku dýně.
1
Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 45 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.
2
Mezitím v misce rozmíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a nechte vzejít kvásek (5–10 minut).
3
Do vychladlé dužiny z dýně přimíchejte kvásek, změklé máslo, sůl, postupně přisypávejte mouku a hněťte. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4
Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 6 bochánků. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
5
Pro každý bochánek si na pracovní ploše připravte vedle sebe 4 stejně dlouhé kusy potravinářského provázku (à 30 cm) a uprostřed je svažte uzlem. Konce roztáhněte do stran. Doprostřed položte bochánek a protilehlé konce vzájemně svažte.
6
Pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě na 200 °C.
7
Nechte vychladnout, poté opatrně odstraňte provázek a do středu housky zapíchněte na ozdobu kousek jádra vlašského ořechu jako stopku dýně.