1
V malé misce promíchejte 100 ml vlažného mléka se lžící cukru a rozdrobenou kostkou droždí. Nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zabere to přibližně 10 minut.
2
Do velké mísy vsypte 500 g hladké mouky, vlijte kvásek, 160 ml mléka, 30 ml oleje a 30 g sádla a přidejte ½ lžičky soli. Vše důkladně propracujte a uhněťte těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě přibližně 45 minut kynout.
3
Po vykynutí vyjměte těsto na pomoučený vál a rozdělte ho na 8 kusů. Z každého kousku vyválejte bochánek a nechte přikryté utěrkou kynout dalších 10 minut. Poté válečkem z bochánků vyválejte těsto do tvaru trojúhelníku. Spodní strany trojúhelníků začněte rolovat směrem k cípu, dokud nevznikne váleček. Poté na koncích zahněte do tvaru půlměsíce.
4
Připravené rohlíky potřete rozšlehaným vejcem a posypte 5 g máku. Rohlíky pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Rohlíky by měly mít zlatohnědou barvu. Za tuto snídani vám budou doma líbat ruce.
1
V malé misce promíchejte 100 ml vlažného mléka se lžící cukru a rozdrobenou kostkou droždí. Nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zabere to přibližně 10 minut.
2
Do velké mísy vsypte 500 g hladké mouky, vlijte kvásek, 160 ml mléka, 30 ml oleje a 30 g sádla a přidejte ½ lžičky soli. Vše důkladně propracujte a uhněťte těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě přibližně 45 minut kynout.
3
Po vykynutí vyjměte těsto na pomoučený vál a rozdělte ho na 8 kusů. Z každého kousku vyválejte bochánek a nechte přikryté utěrkou kynout dalších 10 minut. Poté válečkem z bochánků vyválejte těsto do tvaru trojúhelníku. Spodní strany trojúhelníků začněte rolovat směrem k cípu, dokud nevznikne váleček. Poté na koncích zahněte do tvaru půlměsíce.
4
Připravené rohlíky potřete rozšlehaným vejcem a posypte 5 g máku. Rohlíky pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Rohlíky by měly mít zlatohnědou barvu. Za tuto snídani vám budou doma líbat ruce.