1
Kilo jablek dobře omyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na kousky. Dejte do hrnce a zalijte 100 ml vody. Osolte, přidejte celou skořici a 2 lžíce třtinového cukru. Vařte jablka do změknutí.
2
Kilo brambor oloupejte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Vymačkejte z brambor přebytečnou vodu přes plátno nebo přes cedník. Přidejte rozklepnutá 2 vejce, osolte a přidejte špetku nastrouhaného muškátového oříšku a 100 g škvarků.
3
Na pánvi rozpalte vždy lžíci oleje a smažte na něm bramboráky rozprostřené do tenké vrstvy, z obou stran dozlatova. Zbylých 20 g škvarků opečte na pánvi dokřupava.
4
Bramboráky podávejte s připraveným rozvarem z jablíček, posypte opečenými škvarky a ozdobte najemno nasekanými 2 jarními cibulkami. Už vás honí mlsná? Můžete podávat.
1
Kilo jablek dobře omyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na kousky. Dejte do hrnce a zalijte 100 ml vody. Osolte, přidejte celou skořici a 2 lžíce třtinového cukru. Vařte jablka do změknutí.
2
Kilo brambor oloupejte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Vymačkejte z brambor přebytečnou vodu přes plátno nebo přes cedník. Přidejte rozklepnutá 2 vejce, osolte a přidejte špetku nastrouhaného muškátového oříšku a 100 g škvarků.
3
Na pánvi rozpalte vždy lžíci oleje a smažte na něm bramboráky rozprostřené do tenké vrstvy, z obou stran dozlatova. Zbylých 20 g škvarků opečte na pánvi dokřupava.
4
Bramboráky podávejte s připraveným rozvarem z jablíček, posypte opečenými škvarky a ozdobte najemno nasekanými 2 jarními cibulkami. Už vás honí mlsná? Můžete podávat.