Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřupavé bramboráky s vůní majoránky
Albert logoAlbert logo
  • Křupavé bramboráky s vůní majoránky

Křupavé bramboráky s vůní majoránky

Vyzkoušejte tento lahodný recept na bramborák, který vás okouzlí svou křupavostí a vůní majoránky. Tento bramboráky recept je ideální pro rodinné večeře nebo setkání s přáteli. Připravte si doma tyto tradiční české bramboráky s kousky uzeného masa a užijte si jejich jedinečnou chuť.
Křupavé bramboráky s vůní majoránky
Snadné
16-30 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mléko 50 ml
  • Brambory typu C 1 kg
  • Uzené maso 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Majoránka sušená 3 plž
  • Sůl
  • Česnek 5 strouž.
  • Pepř
  • Mouka hladká 5 plž
  • Olej slunečnicový 150 ml
  • Mléko 50 ml
  • Brambory typu C 1 kg
  • Uzené maso 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Majoránka sušená 3 plž
  • Sůl
  • Česnek 5 strouž.
  • Pepř
  • Mouka hladká 5 plž
  • Olej slunečnicový 150 ml
Alergeny
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Příprava

    1
    Na bramboráky oloupejte a omyjte kilo brambor typu C. Osušte je a nastrouhejte ½ kg z nich do mísy na hrubém struhadle a druhou půlku nastrouhejte na jemném struhadle. Pak nakrájejte 200 g uzeného masa na drobné kostičky a dejte stranou.
    2
    Nastrouhané brambory rukou promačkejte, aby pustily vodu se škrobem. Tu pak odlijte pryč z mísy. Osolte a zakápněte 50 ml mléka. Vmíchejte 2 vejce, vsypte 3 lžíce majoránky promnuté v dlaních, přidejte 5 stroužků prolisovaného česneku, osolte, opepřete a zasypte 5 lžícemi hladké mouky. Nakonec vsypte kostičky uzeného a směs důkladně promíchejte. Nechte chvíli stát. Konzistence by měla být středně hustá.
    3
    Do pánve nalijte 150 ml oleje a nechte rozpálit. Naběračkou pak do pánve dávejte malé dávky těsta na bramboráky a každou dávku vždy naběračkou zploštěte do požadovaného tvaru a výšky.
    4
    Bramboráky smažte dozlatova po obou stranách. Z pánve je dejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Bramboráky podávejte ještě teplé, ale skvělé budou i po vychladnutí. Ať vám chutnají.
    1
    Na bramboráky oloupejte a omyjte kilo brambor typu C. Osušte je a nastrouhejte ½ kg z nich do mísy na hrubém struhadle a druhou půlku nastrouhejte na jemném struhadle. Pak nakrájejte 200 g uzeného masa na drobné kostičky a dejte stranou.
    2
    Nastrouhané brambory rukou promačkejte, aby pustily vodu se škrobem. Tu pak odlijte pryč z mísy. Osolte a zakápněte 50 ml mléka. Vmíchejte 2 vejce, vsypte 3 lžíce majoránky promnuté v dlaních, přidejte 5 stroužků prolisovaného česneku, osolte, opepřete a zasypte 5 lžícemi hladké mouky. Nakonec vsypte kostičky uzeného a směs důkladně promíchejte. Nechte chvíli stát. Konzistence by měla být středně hustá.
    3
    Do pánve nalijte 150 ml oleje a nechte rozpálit. Naběračkou pak do pánve dávejte malé dávky těsta na bramboráky a každou dávku vždy naběračkou zploštěte do požadovaného tvaru a výšky.
    4
    Bramboráky smažte dozlatova po obou stranách. Z pánve je dejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Bramboráky podávejte ještě teplé, ale skvělé budou i po vychladnutí. Ať vám chutnají.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Co byste o smažení měli vědět
      Při technologické úpravě smažení je důležité zaměřit se na správný výběr tuku. Každý tuk je vhodný na jinou technologickou úpravu. Na smažení jsou vhodné tuky, které mají vyšší kouřový bod. Sádlo patří mezi tuky, které mají bod zakouření vyšší, přibližně 190 °C. Ale nezapomeňte, že smažená jídla bychom měli mít v jídelníčku zastoupena výjimečně.
    • Jak udělat křupavé bramboráky zdravější
      Hladkou mouku můžete nahradit pšeničnou moukou celozrnnou. Uzené maso vyměňte za kvalitní šunku. Bramboráky nemusíte smažit ve vysoké vrstvě tuku. Můžete si je připravit v troubě. K bramborákům si nezapomeňte připravit salát z kysaného zelí.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 2 dny

    Od 13.11.2024 do 19.11.2024

    Platný ještě 2 dny

    Od 29.10.2024 do 19.11.2024

    Platný ještě 44 dní

    Od 13.11.2024 do 31.12.2024

    Platný ještě 2 dny

    Od 13.11.2024 do 19.11.2024

    Platný ještě 2 dny

    Od 29.10.2024 do 19.11.2024

    Platný ještě 16 dní

    Od 13.11.2024 do 03.12.2024

    Platný ještě 44 dní

    Od 13.11.2024 do 31.12.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.