1
V hrnci smíchejte 125 ml mléka se 125 ml vody, přidejte 120 g másla a ¼ lžičky soli. Přiveďte vše dohromady k varu a dejte pryč z plotny. Ke směsi vsypte 250 g hladké mouky a rychle metličkou zamíchejte, ať se vše důkladně spojí. Hrnec vraťte nad plamen a za stálého dynamického míchání restujte 2 minuty. Na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva těsta.
2
Těsto přendejte do kuchyňského robotu a míchejte na střední rychlost protínací metlou. Po 2 minutách přidejte jedno po druhém 4 vejce. Vždy nechte vejce zapracovat a teprve poté přidejte další. Pokračujte, dokud nevznikne hladké a lesklé těsto. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku se zdobicí špičkou. Do hrnce vlijte 600 ml řepkového oleje a rozpalte ho na fritovací teplotu, což je minimálně 180 °C. Připravte si nůžky. Do rozpáleného oleje pomocí pytlíku vytlačujte churros dlouhé přibližně 10 cm. Těsto na konci vždy odstřihněte nůžkami a fritujte dozlatova 1–2 minuty.
3
Mezitím smíchejte v misce 140 g cukru s 1 lžičkou mleté skořice. Usmažené churros rovnou přendejte do misky se skořicovým cukrem a dobře je obalte. Poté je položte na ubrouskem vyložený tác, aby se odsál přebytečný olej.
4
Nalámejte na kousky 100 g čokolády a připravte si misku nad hrnec s vroucí vodou. Připravenou čokoládu nechte v misce rozpustit, vmíchejte do ní 1 lžíci slunečnicového oleje a vsypte ½ lžičky chilli vloček. Ještě horké churros namáčejte v chilli omáčce. Churros krásně zahřejí díky chilli papričkám a přitom vás překvapí jemností čokolády v kombinaci s fritovanými kousky těsta.
1
V hrnci smíchejte 125 ml mléka se 125 ml vody, přidejte 120 g másla a ¼ lžičky soli. Přiveďte vše dohromady k varu a dejte pryč z plotny. Ke směsi vsypte 250 g hladké mouky a rychle metličkou zamíchejte, ať se vše důkladně spojí. Hrnec vraťte nad plamen a za stálého dynamického míchání restujte 2 minuty. Na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva těsta.
2
Těsto přendejte do kuchyňského robotu a míchejte na střední rychlost protínací metlou. Po 2 minutách přidejte jedno po druhém 4 vejce. Vždy nechte vejce zapracovat a teprve poté přidejte další. Pokračujte, dokud nevznikne hladké a lesklé těsto. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku se zdobicí špičkou. Do hrnce vlijte 600 ml řepkového oleje a rozpalte ho na fritovací teplotu, což je minimálně 180 °C. Připravte si nůžky. Do rozpáleného oleje pomocí pytlíku vytlačujte churros dlouhé přibližně 10 cm. Těsto na konci vždy odstřihněte nůžkami a fritujte dozlatova 1–2 minuty.
3
Mezitím smíchejte v misce 140 g cukru s 1 lžičkou mleté skořice. Usmažené churros rovnou přendejte do misky se skořicovým cukrem a dobře je obalte. Poté je položte na ubrouskem vyložený tác, aby se odsál přebytečný olej.
4
Nalámejte na kousky 100 g čokolády a připravte si misku nad hrnec s vroucí vodou. Připravenou čokoládu nechte v misce rozpustit, vmíchejte do ní 1 lžíci slunečnicového oleje a vsypte ½ lžičky chilli vloček. Ještě horké churros namáčejte v chilli omáčce. Churros krásně zahřejí díky chilli papričkám a přitom vás překvapí jemností čokolády v kombinaci s fritovanými kousky těsta.