Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrtkův dort s jahodami
Albert logoAlbert logo
  • Krtkův dort s jahodami

Krtkův dort s jahodami

Krtkův dort s jahodami
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 10 g
  • Ořechy lískové mleté 450 g
  • Kakao 50 g
  • Jedlá soda 2 člž
  • Vejce 6 ks
  • Mandlové mléko 100 ml
  • Vanilkový extrakt
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Kefír 150 g
  • Cukr krupicový 6 plž
  • Mascarpone 500 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 500 ml
  • Cukr moučkový 5 plž
  • Jahody 500 g
  • Máslo 10 g
  • Ořechy lískové mleté 450 g
  • Kakao 50 g
  • Jedlá soda 2 člž
  • Vejce 6 ks
  • Mandlové mléko 100 ml
  • Vanilkový extrakt
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Kefír 150 g
  • Cukr krupicový 6 plž
  • Mascarpone 500 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 500 ml
  • Cukr moučkový 5 plž
  • Jahody 500 g

Příprava

1
Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem.
2
Mleté ořechy vložte do mísy. Přidejte kakao, sodu a promíchejte. Do suché směsi zamíchejte 3 celá vejce, mandlové mléko, kefír, několik kapek vanilkového extraktu a vše dobře promíchejte.
3
Ve vodní lázni rozehřejte 40 g čokolády. Připravte si 3 bílky, které vyšlehejte s 6 lžícemi cukru a opatrně zapracujte do těsta. Hotové těsto pečte v troubě 35–40 minut na 175 °C.
4
Mascarpone, smetanu, moučkový cukr a kapku vanilkového extraktu vyšlehejte dotuha. Nakonec zamíchejte nasekaný zbytek čokolády. Dejte chladit na hodinu do lednice.
5
Vychladlý korpus opatrně vydlabejte od středu pomocí lžíce. Podél celého obvodu nechte asi 1 cm silnou stěnu korpusu.
6
Jahody očistěte a rozpulte. Vyskládejte je na dno korpusu a naneste na ně krém, který vrchovatě zasypte nadrobeným vydlabaným korpusem, až se vytvoří celý krtinec. Hromadění sladké „hlíny“ klidně nechte na malých pomocnících. Dort dejte chladit před podáváním alespoň na 3 hodiny.
1
Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem.
2
Mleté ořechy vložte do mísy. Přidejte kakao, sodu a promíchejte. Do suché směsi zamíchejte 3 celá vejce, mandlové mléko, kefír, několik kapek vanilkového extraktu a vše dobře promíchejte.
3
Ve vodní lázni rozehřejte 40 g čokolády. Připravte si 3 bílky, které vyšlehejte s 6 lžícemi cukru a opatrně zapracujte do těsta. Hotové těsto pečte v troubě 35–40 minut na 175 °C.
4
Mascarpone, smetanu, moučkový cukr a kapku vanilkového extraktu vyšlehejte dotuha. Nakonec zamíchejte nasekaný zbytek čokolády. Dejte chladit na hodinu do lednice.
5
Vychladlý korpus opatrně vydlabejte od středu pomocí lžíce. Podél celého obvodu nechte asi 1 cm silnou stěnu korpusu.
6
Jahody očistěte a rozpulte. Vyskládejte je na dno korpusu a naneste na ně krém, který vrchovatě zasypte nadrobeným vydlabaným korpusem, až se vytvoří celý krtinec. Hromadění sladké „hlíny“ klidně nechte na malých pomocnících. Dort dejte chladit před podáváním alespoň na 3 hodiny.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.