1
Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem.
2
Mleté ořechy vložte do mísy. Přidejte kakao, sodu a promíchejte. Do suché směsi zamíchejte 3 celá vejce, mandlové mléko, kefír, několik kapek vanilkového extraktu a vše dobře promíchejte.
3
Ve vodní lázni rozehřejte 40 g čokolády. Připravte si 3 bílky, které vyšlehejte s 6 lžícemi cukru a opatrně zapracujte do těsta. Hotové těsto pečte v troubě 35–40 minut na 175 °C.
4
Mascarpone, smetanu, moučkový cukr a kapku vanilkového extraktu vyšlehejte dotuha. Nakonec zamíchejte nasekaný zbytek čokolády. Dejte chladit na hodinu do lednice.
5
Vychladlý korpus opatrně vydlabejte od středu pomocí lžíce. Podél celého obvodu nechte asi 1 cm silnou stěnu korpusu.
6
Jahody očistěte a rozpulte. Vyskládejte je na dno korpusu a naneste na ně krém, který vrchovatě zasypte nadrobeným vydlabaným korpusem, až se vytvoří celý krtinec. Hromadění sladké „hlíny“ klidně nechte na malých pomocnících. Dort dejte chladit před podáváním alespoň na 3 hodiny.
1
Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem.
2
Mleté ořechy vložte do mísy. Přidejte kakao, sodu a promíchejte. Do suché směsi zamíchejte 3 celá vejce, mandlové mléko, kefír, několik kapek vanilkového extraktu a vše dobře promíchejte.
3
Ve vodní lázni rozehřejte 40 g čokolády. Připravte si 3 bílky, které vyšlehejte s 6 lžícemi cukru a opatrně zapracujte do těsta. Hotové těsto pečte v troubě 35–40 minut na 175 °C.
4
Mascarpone, smetanu, moučkový cukr a kapku vanilkového extraktu vyšlehejte dotuha. Nakonec zamíchejte nasekaný zbytek čokolády. Dejte chladit na hodinu do lednice.
5
Vychladlý korpus opatrně vydlabejte od středu pomocí lžíce. Podél celého obvodu nechte asi 1 cm silnou stěnu korpusu.
6
Jahody očistěte a rozpulte. Vyskládejte je na dno korpusu a naneste na ně krém, který vrchovatě zasypte nadrobeným vydlabaným korpusem, až se vytvoří celý krtinec. Hromadění sladké „hlíny“ klidně nechte na malých pomocnících. Dort dejte chladit před podáváním alespoň na 3 hodiny.