1
Nejdříve si připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte.
2
Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cider, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu.
3
V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem, vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice.
4
Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru.
5
Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany.
6
Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut.
7
Podávejte s připraveným salátem.
1
Nejdříve si připravte salát. Prošlehejte med, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Do misky dejte rukolu a přidejte k ní jablko nakrájené na sirky. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte.
2
Rozehřejte gril. V rendlíku připravte glazuru – smíchejte cider, javorový sirup, hořčici, chilli a osolte. Přiveďte k varu.
3
V malé misce promíchejte česnek s cukrem, chilli kořením, solí a olejem, vznikne hmota, která konzistencí připomíná pastu. Z obou stran jí potřete krkovice.
4
Maso položte na gril a potírejte ho glazurou ze cidru.
5
Grilujte 2 minuty, pak maso otočte a potírejte i z druhé strany.
6
Stejným způsobem maso ještě několikrát obraťte a potřete – celkem krkovice potřebují na grilu asi 10 minut.
7
Podávejte s připraveným salátem.