Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrkonošské kyselo
Albert logoAlbert logo
  • Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Anče, Kubo, hajnej! Když si Trautenberk vzpomněl, kyselo nebylo dost kyselý. Tohle vám ale bude chutnat! Polévka z chlebového kvásku je tradiční především v Podkrkonoší.
Krkonošské kyselo
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Vegetariánské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 30 g
  • Houby sušené 50 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Chléb 4 ks
  • Voda 1,2 l
  • Brambory typu B 500 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Cibule 1 ks
  • Kmín celý 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Pažitka čerstvá 1/4 svaz.
  • Vejce 4 ks
  • Máslo 30 g
  • Houby sušené 50 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Chléb 4 ks
  • Voda 1,2 l
  • Brambory typu B 500 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Cibule 1 ks
  • Kmín celý 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Pažitka čerstvá 1/4 svaz.
  • Vejce 4 ks
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.