Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrkonošské kyselo
Albert logoAlbert logo
  • Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Anče, Kubo, hajnej! Když si Trautenberk vzpomněl, kyselo nebylo dost kyselý. Tohle vám ale bude chutnat! Polévka z chlebového kvásku je tradiční především v Podkrkonoší.
Krkonošské kyselo
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Vegetariánské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 30 g
  • Houby sušené 50 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Chléb 4 ks
  • Voda 1,2 l
  • Brambory typu B 500 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Cibule 1 ks
  • Kmín celý 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Pažitka čerstvá 1/4 svaz.
  • Vejce 4 ks
  • Máslo 30 g
  • Houby sušené 50 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Chléb 4 ks
  • Voda 1,2 l
  • Brambory typu B 500 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Cibule 1 ks
  • Kmín celý 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Pažitka čerstvá 1/4 svaz.
  • Vejce 4 ks

Příprava

1
Sušené houby předem namočte ve 200 ml vody a nechte odstát.
2
Do vlažné vody namočte chléb nakrájený na kousky, rozdrobte droždí a nechte během asi 30 minut vzejít kvásek.
3
Mezitím oloupané brambory nakrájejte na kostky a oloupanou cibuli nakrájejte najemno.
4
Do hrnce se vzešlým kváskem přidejte předem namočené sušené houby i s nálevem. Osolte, přidejte kmín a na mírném ohni vařte 20 minut. Ke konci vmíchejte smetanu. Brambory uvařte v osolené vodě zvlášť do měkka.
5
Na pánvi na másle orestujte cibuli, přidejte vejce a připravte lehce syrová míchaná vejce.
6
Připravená vejce a brambory přidejte do polévky, promíchejte a podávejte posypané nasekanou pažitkou.
1
Sušené houby předem namočte ve 200 ml vody a nechte odstát.
2
Do vlažné vody namočte chléb nakrájený na kousky, rozdrobte droždí a nechte během asi 30 minut vzejít kvásek.
3
Mezitím oloupané brambory nakrájejte na kostky a oloupanou cibuli nakrájejte najemno.
4
Do hrnce se vzešlým kváskem přidejte předem namočené sušené houby i s nálevem. Osolte, přidejte kmín a na mírném ohni vařte 20 minut. Ke konci vmíchejte smetanu. Brambory uvařte v osolené vodě zvlášť do měkka.
5
Na pánvi na másle orestujte cibuli, přidejte vejce a připravte lehce syrová míchaná vejce.
6
Připravená vejce a brambory přidejte do polévky, promíchejte a podávejte posypané nasekanou pažitkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.