1
Opláchněte krevety v chladné tekoucí vodě a dejte je do mísy. Přidejte k nim 2 lžíce olivového oleje, 2 oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku, ½ lžičky soli a ½ lžičky mleté papriky.
2
Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte směs krevet a česneku. Pečte minutu a půl a pak krevety otočte. Opékejte na pánvi ještě asi minutu, sledujte, aby krevety zezlátly, ale příliš nezhnědly a česnek se nepřipálil, a pak krevety přemístěte na talíř.
3
Na stejné pánvi rozpusťte 3 lžíce másla a přidejte zbylé oloupené stroužky česneku nakrájené na plátky. Opékejte 30 sekund nebo dokud není voňavý, poté vmíchejte 80 ml bílého vína a šťávu z půlky citronu. Vařte 5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne a nezredukuje se na polovinu, občas promíchejte.
4
Vraťte krevety zpět na pánev a vmíchejte poslední lžíci másla. Nakonec posypte čerstvou nasekanou petrželkou, promíchejte a vařte ještě minutu. Podávejte teplé s bílým chlebem k namáčení do šťávy. Mamma mia, ta chuť.
1
Opláchněte krevety v chladné tekoucí vodě a dejte je do mísy. Přidejte k nim 2 lžíce olivového oleje, 2 oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku, ½ lžičky soli a ½ lžičky mleté papriky.
2
Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte směs krevet a česneku. Pečte minutu a půl a pak krevety otočte. Opékejte na pánvi ještě asi minutu, sledujte, aby krevety zezlátly, ale příliš nezhnědly a česnek se nepřipálil, a pak krevety přemístěte na talíř.
3
Na stejné pánvi rozpusťte 3 lžíce másla a přidejte zbylé oloupené stroužky česneku nakrájené na plátky. Opékejte 30 sekund nebo dokud není voňavý, poté vmíchejte 80 ml bílého vína a šťávu z půlky citronu. Vařte 5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne a nezredukuje se na polovinu, občas promíchejte.
4
Vraťte krevety zpět na pánev a vmíchejte poslední lžíci másla. Nakonec posypte čerstvou nasekanou petrželkou, promíchejte a vařte ještě minutu. Podávejte teplé s bílým chlebem k namáčení do šťávy. Mamma mia, ta chuť.